Dit jaar géén 'Kerstsamenzang' in het Oude Dorp

AMSTELVEEN - De traditionele 'Kerstsamenzang', op kerstavond in het Oude Dorp, zal dit jaar niet door gaan, zo laat de organisatie weten. ‘We trekken voor dit jaar de stekker eruit. We hebben het de afgelopen jaren met veel plezier gedaan, maar het organiseren neemt veel tijd in beslag’, zo zegt Arold Boekhout van Wijkplatform het Oude Dorp.

Het is voor de organisatie, bestaande uit onder andere horecaondernemers uit het Oude Dorp, voor dit jaar te veel werk, zo legt Arold uit.  ‘We hebben het allemaal gewoon te druk, het wordt te veel. En ja, dat vinden we jammer, maar het is niet anders.’

Vrijwilligers en sponsors
Om de samenzang goed te laten verlopen zijn sponsors en vrijwilligers nodig. ‘Ieder jaar opnieuw is het lastig dit voor elkaar te krijgen. We hebben op zo’n avond op z’n minst twintig vrijwilligers nodig en die zijn niet te vinden.’ Ook wordt het volgens Arold steeds moeilijker om sponsors te regelen. ‘Om nog maar te zwijgen over de vergunningen, want het vergunningstraject wordt ook ieder jaar ingewikkelder.’

2017
Een samenwerking met een nieuw organisatie of andere mensen ziet Arold voor dit jaar niet zitten.
‘Volgend jaar komen we met een nieuw plan en een nieuw concept en dan zal het weer één groot feest worden, maar nu even een jaartje pauze.’

 


Meer nieuws

Algemeen vandaag 13:33

Onderzoek naar criminele groepering uit Amstelveen leidt tot 5 aanhoudingen

Amstelveen - Na een maandenlang onderzoek naar een criminele groepering uit Amstelveen zijn begin deze week vier mannen aangehouden in woningen in Amstelveen en Uithoorn. Een vijfde verdachte werd aangehouden in Spanje. De Amstelveense groepering wordt verdacht van het verplaatsen van grote hoeveelheden cash geld en de handel in verdovende middelen.

Algemeen vandaag 13:03

Welke autoverzekering past bij mij?

Amstelveen - Met het nieuwe jaar in het vooruitzicht nemen veel mensen hun verzekeringen onder de loep. Zo ook de autoverzekering. Maar als je op zoek bent naar een autoverzekering, dan kan het je soms duizelen voor de ogen. Er zijn verschillende verzekeringen beschikbaar om jouw auto zo optimaal mogelijk te verzekeren. 

Algemeen vandaag 10:34

Voetbalclub RODA'23 start inzameling voor kinderoncologie tijdens Missie 538

Amstelveen - Voetbalclub RODA’23 doet mee aan de inzamelingsactie van Radio 538 voor het Prinses Máxima Centrum voor de afdeling kinderoncologie.  De opbrengst van ‘Missie 538’, zoals Radio 538 de actie genoemd heeft, is bestemd voor een nieuwe behandeling voor kinderen met kanker.

Advertorial Zakelijk vandaag 09:31

Werken bij Meijers: ‘ik denk niet dat een andere werkgever mij nu meer zou kunnen bieden’

Amstelveen - Anouk Waarle is Senior WIA Specialist en werkt sinds 2018 bij Meijers. Zij adviseert relaties over preventie, verzuim en arbeidsongeschiktheid en de focus ligt daarbij op de duurzame inzetbaarheid van de werknemers en risicobeheersing voor de werkgevers. Ze komt uit de Achterhoek maar is alweer een paar jaar woonachtig in Amstelveen. Haar favoriete plek? Het Amsterdamse Bos voor een fijne wandeling met het gezin.

Verkeer & Vervoer vandaag 09:21

Doortrekken weg naar De Scheg: 'Geen weg in onze achtertuin’

Amstelveen - Dinsdag 29 november spraken wethouders Floor Gordon en Herbert Raat met een aantal bezorgde inwoners van Westwijk over het doortrekken van de Hammarskjöldsingel van Westwijk-Zuid naar de nieuwe woonwijk De Scheg. Eerder boden zij de petitie ‘Geen weg in onze achtertuin’ aan wethouder Gordon aan.