Gemeente Amstelveen

Gabrielle Cevat krijgt straatnaam in Amstelveen

AMSTELVEEN - Amstelveen gaat een straatnaam vernoemen naar de in 2008 omgekomen hoofdagente Gabrielle Cevat. Dat heeft wethouder Herbert Raat (VVD) vanmorgen bekend gemaakt op zijn persoonlijke weblog.

'De laan komt in de nog te bouwen wijk in het zuiden van onze stad. Gisteren hebben collega’s Jeroen Brandes, Peter Bot en ik het straatnaambord overhandigd aan de moeder en broer van Gabrielle. Ook veel politiecollega’s en teamchef Eric Aldewereld waren aanwezig,' aldus Raat.

De straatnaam voor Gabrielle Cevat komt voort uit het project Het cement van Amstelveen  naar een idee van Herbert Raat. In de nieuw te bouwen wijk in Amstelveen Zuid worden straatnamen vernoemd naar mensen die veel voor de gemeente hebben betekend. Gabrielle Cevat is de eerste: na een eerste oproep aan Amstelveners om personen voor te dragen werd de hoofdagente veelvuldig genoemd.


Meer nieuws

Winkels gisteren 19:00

JobZ: Stomerij Rembrandt zoekt personeel

Amstelveen - Op zoek naar een baan in de buurt? Momenteel zijn diverse bedrijven in regio Amstelveen op zoek naar personeel, zoals bijvoorbeeld Stomerij Rembrandt aan de Rembrandtweg in Amstelveen. 

112 gisteren 13:09

Zeer ernstig ongeval op N201 Amstelveen

Amstelveen - Op de provinciale weg N201 bij Amstelveen heeft donderdagmiddag een zeer zwaar ongeval plaatsgevonden, waarbij een 68-jarige bestuurder van een bestelbus om het leven is gekomen.

Algemeen gisteren 11:42

Toenemend wapenbezit in Amstelveen leidt tot deelname aan actie ‘Van je wapen af zonder straf’

Amstelveen - Dat het wapenbezit de laatste jaren vooral onder jongeren en jongvolwassenen toeneemt ziet de burgemeester van Amstelveen, Tjapko Poppens, logischerwijs als een zorgelijke ontwikkeling. Het is de reden dat Amstelveen deelneemt aan de landelijke actie ‘Van je wapen af zonder straf’, waarbij tussen maandag 11 tot en met zondag 17 oktober 2021 anoniem wapens kunnen worden ingeleverd.