'Amstelveense woonlasten behoren tot laagste van Nederland'

AMSTELVEEN - Amstelveense woningeigenaren zijn voor wat betreft onroerende zaakbelasting (OZB) relatief voordelig uit in vergelijking met woningbezitters in omliggende gemeentes. Amstelveen kent het laagst OZB-tarief in de regio voor woningeigenaren. Sterker, het college van B en W beweert dat Amstelveen qua woonlasten tot de voordeligste gemeenten van Nederland behoort.

Dat meldt de gemeente in een persbericht, getiteld ‘Amstelveen ook qua belastingtarief aantrekkelijk om te wonen’. Die conclusie wordt getrokken omdat Amstelveen ook qua rioolheffing tot één van de goedkoopste gemeenten van de regio behoort.  Daarnaast is het tarief voor Amstelveense hondenbezitters aantrekkelijk. De hondenbelasting voor de eerste hond is, op gemeente De Ronde Venen na, ook het goedkoopst.

Niet afwentelen
Herbert Raat (VVD), wethouder financiën: 'We houden onze begroting op orde om te zorgen dat we niet de rekening afwentelen op de Amstelveners. En met succes want qua woonlasten behoren we in Amstelveen bij de laagste lasten van Nederland,' stelt Raat.

Afvalstoffenheffing
Amstelveen geeft toe dat minder wordt gescoord bij de afvalstoffenheffing, zowel in Uithoorn, Ouder-Amstel als in De Ronde Venen betalen meerpersoonshuishoudens flink minder voor het ophalen en verwerken van het huishoudelijk afval. Daarentegen maakt Uithoorn geen onderscheid tussen een- of meerpersoonshuishoudens, waardoor de groep eenpersoonshuishoudens in Amstelveen, Ouder-Amstel en De Ronde Venen goedkoper uit is.

Tweede hond duurder
Ook hondenbezitters met meer dan één hond moeten in Amstelveen relatief diep in de buidel tasten. Eigenaren van meerdere honden zijn in alle omliggende gemeentes goedkoper uit. Bekijk hier de tarieven in de regio.

Laag
'Amstelveen is in veel opzichten een aantrekkelijke gemeente om te wonen,' besluit Raat. 'Samen met de gemeenteraad proberen we de lasten voor onze inwoners zo laag mogelijk te houden.


Meer nieuws

112 gisteren 15:02

Amstelvener zwaar mishandeld in nachtbus; politie zoekt getuigen

Amstelveen / Aalsmeer - De politie zoekt getuigen van een ernstige mishandeling van een 21-jarige man uit Amstelveen. De mishandeling vond plaats in nachtbus N57 tussen Stadshart Amstelveen  en Aalsmeer in de nacht van donderdag 29 op vrijdag 30 september, rond 04.20 uur. 

Horeca 30 sep. 2022 16:07

Bokkentocht langs negen Amstelveense horecagelegenheden

Amstelveen - Op initiatief van De Naeckte Brouwers wordt zaterdag 1 oktober weer de traditionele Amstelveense bokkentocht gehouden. Tussen 15.00 en 23.00 uur kunnen bokbierliefhebbers terecht bij Café The Pub, Café De Manen, Abina, Barcode ThePub, Café Thijs, Het Wapen van Amstelveen, Du Monde, P60 Café en natuurlijk ANNA, de thuisbasis van de Naeckte Brouwers.