Amstelveen van voorheen (1)

AMSTELVEEN - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In deze eerste aflevering een brand die meer dan honderd jaar geleden plaatsvond.

Op bijgaande foto uit 1907, afkomstig uit het historische archief van gemeente Amstelveen, is de Dorpsstraat te zien nadat een verwoestende brand een boerderij volledig in de as had gelegd.

Pyromaan
De brand was volgens de gemeentelijke archieven aangestoken en het werk van een pyromaan. Op bijgaande foto zou tussen het rijtje mannen op de achterste rij (in cape) de toenmalige veldwachter staan. Hij had de bijnaam ‘Wakkere Piet’. Leuk weetje: in de kelders van het raadhuis ligt ook nog een dubbelloops geweer (onklaar gemaakt) dat aan Wakkere Piet toebehoorde.

Gemeente-archief
Gemeente Amstelveen heeft circa 7000 historische foto’s uit de kelders van het gemeentehuis laten digitaliseren en voorzien van tekstuele informatie. De foto’s zijn in de loop der jaren gemaakt door medewerkers in dienst van de gemeente en worden in februari 2017 voor iedereen toegankelijk via een beeldbank. Dit is één van de foto’s.

Oproep
Heeft u wellicht nog oude Amstelveense foto's in een schoenendoos liggen die meer aandacht verdienen? AmstelveenZ laat ze, mits rechtenvrij, graag zien via de rubriek 'Amstelveen van voorheen'. Dat kunnen eventueel ook foto's zijn uit de jaren '80 of '90, of natuurlijk daarvoor. Voor meer informatie kunt u een mailtje sturen naar info@amstelveenz.nl 


Meer nieuws

Algemeen gisteren 20:09

RTVA wil nu 235.000 euro per jaar voor nieuwe omroep

Amstelveen – De lokale omroep RTVA zegt jaarlijks minimaal 235.000 euro subsidie van gemeente Amstelveen nodig te hebben om samen met NH Nieuws verder te kunnen onder de vlag van AmstelNieuws