Felix Waart

Amstelveen van voorheen (10)

AMSTELVEEN – AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In deze tiende aflevering een oude foto die wij ontvingen van Felix Waart: het is een plaatje van Bakkerij De Zeeuw aan de Amsterdamseweg in Amstelveen Noord.

De foto werd aangetroffen tijdens het doorspitten van oude albums. De foto is in ieder geval voor de oorlog gemaakt op de Amsterdamseweg ter hoogte van Bakkerij De Zeeuw.

'In het glas in loodraam is de naam van De Zeeuw duidelijk te zien en bij juwelier Peerenboom staan de ramen open. Ter gelegenheid van wat, geen idee, mijn moeder danst op de voorgrond links en ik schat dat ze daar een jaar of 18 is,' schrijft de heer Waart.

De heer Waart hoopt eigenlijk dat er iemand is die deze foto herkent en meer kan vertellen over wat er deze dag werd gevierd. Iemand een idee? Mail dan naar info@amstelveenz.nl

Heb jij een oude foto van Amstelveen? Stuur dan een mailtje naar info@amstelveenz.nl o.v.v. Amstelveen van voorheen

Eerdere afleveringen gemist?
Klik hier voor eerdere afleveringen van ‘Amstelveen van voorheen’.

→ aflevering 1 

→ aflevering 2

→ aflevering 3

→ aflevering 4

→ aflevering 5

→ Aflevering 6

→ Aflevering 7

→ Aflevering 8

 

→ Aflevering 9


Meer nieuws

Algemeen gisteren 20:09

RTVA wil nu 235.000 euro per jaar voor nieuwe omroep

Amstelveen – De lokale omroep RTVA zegt jaarlijks minimaal 235.000 euro subsidie van gemeente Amstelveen nodig te hebben om samen met NH Nieuws verder te kunnen onder de vlag van AmstelNieuws