Evert Zuiderent

Amstelveen van voorheen (5)

AMSTELVEEN – AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In deze vijfde aflevering een foto van het toenmalige winkelcentrum Plein'60, met daarop de HEMA - en jawel... het wereldberoemde beeld het Zwijn(tje). 

Bijgaande prentkiek, die stamt uit eind jaren '6o, is in het bezit van historisch verzamelaar Evert Zuiderent uit Amstelveen. Hoewel het winkelcentrum eind jaren '90 werd omgedoopt tot 'Stadshart Amstelveen' gebruiken veel Amstelveners in de volksmond nog steeds 'Het Plein' als aanduiding.

Het Zwijntje
En ja... Het Zwijntje, tsja.. dat hoort natuurlijk voor de HEMA. Momenteel staat het beeld op speelboerderij Elsenhove.

Amstelveen van voorheen
De eerdere afleveringen van 'Amstelveen van voorheen' gemist? Klik hier: Aflevering 1 & Aflevering 2  & Aflevering 3 & Aflevering 4.

Oproep
Heeft u wellicht nog oude Amstelveense foto’s in een schoenendoos liggen die meer aandacht verdienen? AmstelveenZ laat ze, mits rechtenvrij, graag zien via de rubriek ‘Amstelveen van voorheen’. Dat kunnen eventueel ook foto’s zijn uit de jaren ’80 of ’90, of natuurlijk daarvoor. Voor meer informatie kunt u een mailtje sturen naar info@amstelveenz.nl 


Meer nieuws

Algemeen gisteren 20:09

RTVA wil nu 235.000 euro per jaar voor nieuwe omroep

Amstelveen – De lokale omroep RTVA zegt jaarlijks minimaal 235.000 euro subsidie van gemeente Amstelveen nodig te hebben om samen met NH Nieuws verder te kunnen onder de vlag van AmstelNieuws