Fam. Morpugo

Amstelveen van voorheen (6)

AMSTELVEEN - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In deze zesde aflevering een foto van de eerste kruidenier van Amstelveen.

Op deze foto uit de jaren'20 uit de vorige eeuw is Leendert Muis te zien samen met zijn vrouw Cornelia Fuchs en hun eerste twee zoons, Jacobus en Johannes. Het kruideniersgezin poseert voor hun huis aan de Oude Karselaan 115. Op de ramen is te zien dat zout, zeep, verf en tabak enkele producten waren.

Hondenkar
Leendert Muis (1897-1975) begon zijn avontuur als kruidenier in Amstelveen (ofwel Nieuwer-Amstel) met een hondenkar, later gevolgd door een paard met wagen. Hij bracht de boodschappen aan huis. Het verhaal gaat dat hij later ook met de 1e T-Ford met laadbak zijn bestellingen rond bracht.


Leendert Muis met hondenkar.

Bekende naam
De naam Muis was en is bij de oude garde in het dorp nog steeds bekend. Deze foto is familiebezit en werd ingezonden door de familie Morpurgo.

Oproep
Heeft u wellicht nog oude Amstelveense foto’s in een schoenendoos liggen die meer aandacht verdienen? AmstelveenZ laat ze, mits rechtenvrij, graag zien via de rubriek ‘Amstelveen van voorheen’. Dat kunnen eventueel ook foto’s zijn uit de jaren ’80 of ’90, of natuurlijk daarvoor. Voor meer informatie kunt u een mailtje sturen naar info@amstelveenz.nl  


Eerdere afleveringen gemist?
Klik hier voor eerdere afleveringen van ‘Amstelveen van voorheen’.

→ aflevering 1 

→ aflevering 2

→ aflevering 3

→ aflevering 4

→ aflevering 5


Meer nieuws

Algemeen gisteren 20:09

RTVA wil nu 235.000 euro per jaar voor nieuwe omroep

Amstelveen – De lokale omroep RTVA zegt jaarlijks minimaal 235.000 euro subsidie van gemeente Amstelveen nodig te hebben om samen met NH Nieuws verder te kunnen onder de vlag van AmstelNieuws