Criminele geweldsgolf treft Amstelveen

Criminele geweldsgolf treft Amstelveen

AMSTELVEEN - Amstelveen blijkt in de avond van 6 april 2016 te zijn getroffen door een criminele geweldsgolf, waar een beroving aan de Meander vermoedelijk slechts 1 onderdeel van was.

Omstreeks 19.15 uur probeerde een man op het Stadsplein een stel te beroven van hun geld. Dat mislukte en de dader ging er vandoor. Hierbij raakte niemand gewond. Ongeveer een kwartier later kreeg de politie een tweede verontrustende melding, dit keer van de gewonde man op de Meander. Hij werd met verwondingen aan zijn hoofd naar het ziekenhuis gebracht. Vermoedelijk heeft dezelfde dader die bij het stel op het Stadsplein toesloeg ook deze man gewelddadig geprobeerd te beroven.

Diefstal auto's
Kort daarna kreeg de politie de melding van een derde incident, namelijk dat op de Burgemeester Rijnderslaan onder bedreiging een auto was gestolen. Het betrof een zwarte Opel Astra met het kenteken 58-PZD-9. Even later werd een vrouw op de Dignahoeve beroofd van haar auto, het vierde incident. Dit betrof een rode Daihatsu Cuore met het kenteken RF-GF-36. De politie deed al een oproep op Facebook hierover.

Signalement
Het lijkt erop dat één dader verantwoordelijk is voor de incidenten. De politie is op zoek naar een blanke man met een Oost-Europees uiterlijk. Hij heeft een normaal postuur, is tussen de 1.75 en 1.80 meter lang en heeft donkerbruin golvend haar. Hij droeg een halflange jas tot op de heup en droeg een zwarte rugzak bij zich.

Getuigenoproep
De politie is op zoek naar de dader en de auto’s. Was u getuige of heeft u meer informatie over de incidenten of de dader, belt u dan 0900-8844. Ziet u de gestolen auto’s ergens rijden of geparkeerd staan, belt u dan de politie via 112.


Reacties