Amstelveense beachvolleyballer klaar voor WK

AMSTELVEEN - Fysiek fit en mentaal alles op een rijtje; de Amstelveense beachvolleyballer Sven Vismans en zijn partner Wessel Keemink zijn er helemaal klaar voor. Morgenavond begint voor het Amstelveens/Schiedamse beachvolleybalkoppel het WK beachvolleybal, waarvoor vandaag het startsein is gegeven in Den Haag.

Het mondiale evenement duurt tot en met 5 juli en wordt gespeeld in Apeldoorn (Marktplein), Rotterdam (kade SS Rotterdam), Den Haag (Hofvijver) en Amsterdam (Dam). Sven Vismans en Wessel Keemink kwalificeerden zich begin maart tijdens het eerste wildcardtoernooi en spelen al hun wedstrijden in de eerste ronde in Amsterdam. In de aanloop naar het WK hebben ze een trainingsstage in Turkije doorlopen en deelgenomen aan internationale toptoernooien in Rome, Luzern en Barcelona. Afgelopen weekeinde stonden ze nog in de finale van de laatste eredivisieronde op het Stadshart in Amstelveen.

Indrukwekkend
“We hebben de laatste weken de puntjes op de i kunnen zetten en zijn er helemaal klaar voor”, reageert de Amstelveense beachvolleyballer. “Deze week hebben we in het stadion kunnen trainen en kunnen wennen aan de entourage en het speelveld. We hebben onze trainingen afgestemd op onze speeltijden straks, zodat we exact konden ervaren hoed de omstandigheden zijn rond die tijd. Het is een indrukwekkend stadion en ik heb begrepen dat het nagenoeg uitverkocht is de komende dagen. Dus dat wordt top.”

[caption id="attachment_1329" align="alignright" width="300"]Wessel Keemink en Sven Vismans. Wessel Keemink en Sven Vismans.[/caption]

Supportersschare
Vismans kan in ieder geval rekenen op een grote en vaste supportersschare uit Amstelveen en omgeving en voor Keemink uit Schiedam en regio. Morgenavond vertrekt er vanaf The Beach in Aalsmeer, de vaste trainingslocatie van het beachkoppel, een overvolle dubbeldekker naar het hoofdstedelijke stadion. De kansen dat Vismans en Keemink de tweede ronde halen zijn reëel. “Ze hebben, in het totaalbeeld van het WK, in ieder geval de meest gunstige poule. Al zal het niet makkelijk worden. Het is en blijft een WK”, stelt Richard Schuil, zelf voor alig olympiër en toernooiambassadeur in Amsterdam.

Programma Vismans/Keemink
27 juni: Semenov/Krasilnikov (Rusland)
29 juni: Lucena/Brunner (USA)
30 juni: Yokovlev/Kuleshov (Kazachstan)
(Wedstrijden beginnen om 20:00 uur)


Meer nieuws

Advertorial Sport gisteren 20:00

Buitensporten enorm in opmars

Amstelveen - Heleen van Ketwich Verschuur heeft als directeur van AmstelveenSport, de organisatie die zich op meerdere vlakken inzet om Amstelveners gezond te laten bewegen, de afgelopen maanden voor nieuwe uitdagingen gestaan. Door de corona-crisis kwamen binnen no-time sportverenigingen, sportaccommodaties en scholen stil te liggen.

Amstelveen van voorheen gisteren 19:50

Amstelveen van voorheen (202)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 202 een foto van de Dorpsstraat in het Oude Dorp zoals deze er vroeger uitzag.

Politiek gisteren 11:55

Actief voor Amstelveen: Burgerparticipatie moet op de schop

Amstelveen - Na grote onvrede bij veel omwonenden rond de startnotitie Alleman Kwartier, het beeldkwaliteitsplan Oude Dorp en verkeerswijzigingen in Bovenkerk, is de lokale politiek partij Actief voor Amstelveen (AVA) helemaal klaar met het huidige participatiebeleid van de gemeente Amstelveen. De partij komt met een initiatiefvoorstel.

Politiek gisteren 11:39

BbA: 'Planprocessen gemeente niet meer van deze tijd'

Amstelveen - Oppositiepartij Burgerbelangen Amstelveen (bbA) vindt de huidige planprocessen die gemeente Amstelveen hanteert niet meer van deze tijd. Dat laat de lokale partij weten in een persbericht, nadat afgelopen woensdag in de gemeenteraad vernieuwingsplannen in de wijken Bankras/Kostverloren (Allemanskwartier) en het Oude Dop (herinrichting) ondanks veel tegenstand uit de buurt toch akkoord kregen. 'Bewoners en omwonenden maar ook de raad worden keer op keer geconfronteerd met een ‘in beton gegoten’ startnotitie', stelt bbA.

Wonen gisteren 11:24

Allemansbelang: ‘Participatie wijkbewoners een gotspe’

Amstelveen – De Stichting Allemansbelang noemt het participatietraject waarin wijkbewoners zijn betrokken bij het nieuwbouwplan Allemanskwartier een gotspe. Dat meldt de woordvoerder van de stichting in een persbericht, nadat de gemeenteraad afgelopen woensdag met een minieme meerderheid akkoord ging met de startnotitie.

Advertorial Sport gisteren 10:00

GYM VAN TOEN: Bewegen was nog nooit zo leuk

Amstelveen - Trefbal, apenkooien, touwklimmen. Deze woorden nemen ons mee naar die gymzaal waar je als kind heerlijk kon spelen. ‘Het tovert een glimlach op het gezicht van veel mensen als je over de gymlessen van vroeger begint’, zegt Ewoud van Dulken. Hij is initiatiefnemer van GYM VAN TOEN en heeft als missie om deze jeugdherinneringen landelijk weer tot leven te brengen.