Mittelmeijer: 80 jaar dansen!

AMSTELVEEN - Heel veel Amstelveners hebben hier hun eerste échte danspassen geleerd: de bekendste dansschool van Amstelveen, Dansschool Mittelmeijer. ‘In 1935 begonnen onder de naam ‘Dansschool Sandmann’ in Amsterdam, maar inmiddels dansen we al tal van jaren onder de naam Mittelmeijer op de Acacialaan 20-22 in Amstelveen’, zo vertelt eigenaar Ger Mittelmeijer.

Van Latin tot Zumba
Bij Mittelmeijer kun je terecht voor de meest uiteenlopende dansen. ‘Van de standaarddansen en Latin dansen tot streetdance en ballet. Een breed assortiment voor alle leeftijden. We hebben ons de laatste tijd ook erg gefocust op Zumba-Fitness, een ontzettend leuk alternatief op de sportschool', zo legt mede-eigenaar en (vrouw van Ger) Alice Mittelmeijer uit. ‘Bij fitness ben je voornamelijk met jezelf bezig terwijl je met Zumba-dansen samen plezier maakt’, vult Ger aan.

Discogevoel
Naast de diverse lessen en activiteiten bezit het danscentrum een indrukwekkende licht- en geluidinstallatie. Ger: ‘Danslessen moeten eigenlijk altijd een klein beetje een discogevoel geven.’ Feesten zijn een belangrijk onderdeel in de Dansschool, o.a. Salsa feesten zijn op dit moment ‘Hot’.

Jubileumbal
Om het 80-jarig jubileum te vieren wordt er op 5 november een ‘Jubilieumbal reünie’ georganiseerd in het Hilton in Amsterdam. ‘Speciaal voor alle leerlingen en alle oud-leerlingen. Kaarten zijn bij ons te verkrijgen. We gaan er een fantastisch feest van maken’, eindigt Ger.

Proefles
Kijk voor meer informatie over het Jubileumbal of proeflessen op www.mittelmeijer.nl

Informatie
Dans- en partycentrum MittelmeijerAcacialaan 20-22 (vrij parkeren) | Telefoon 020 641 95 38 | info@mittelmeijer.nl | www.mittelmeijer.nl

 


Meer nieuws

Advertorial Sport gisteren 20:00

Buitensporten enorm in opmars

Amstelveen - Heleen van Ketwich Verschuur heeft als directeur van AmstelveenSport, de organisatie die zich op meerdere vlakken inzet om Amstelveners gezond te laten bewegen, de afgelopen maanden voor nieuwe uitdagingen gestaan. Door de corona-crisis kwamen binnen no-time sportverenigingen, sportaccommodaties en scholen stil te liggen.

Amstelveen van voorheen gisteren 19:50

Amstelveen van voorheen (202)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 202 een foto van de Dorpsstraat in het Oude Dorp zoals deze er vroeger uitzag.

Politiek gisteren 11:55

Actief voor Amstelveen: Burgerparticipatie moet op de schop

Amstelveen - Na grote onvrede bij veel omwonenden rond de startnotitie Alleman Kwartier, het beeldkwaliteitsplan Oude Dorp en verkeerswijzigingen in Bovenkerk, is de lokale politiek partij Actief voor Amstelveen (AVA) helemaal klaar met het huidige participatiebeleid van de gemeente Amstelveen. De partij komt met een initiatiefvoorstel.

Politiek gisteren 11:39

BbA: 'Planprocessen gemeente niet meer van deze tijd'

Amstelveen - Oppositiepartij Burgerbelangen Amstelveen (bbA) vindt de huidige planprocessen die gemeente Amstelveen hanteert niet meer van deze tijd. Dat laat de lokale partij weten in een persbericht, nadat afgelopen woensdag in de gemeenteraad vernieuwingsplannen in de wijken Bankras/Kostverloren (Allemanskwartier) en het Oude Dop (herinrichting) ondanks veel tegenstand uit de buurt toch akkoord kregen. 'Bewoners en omwonenden maar ook de raad worden keer op keer geconfronteerd met een ‘in beton gegoten’ startnotitie', stelt bbA.

Wonen gisteren 11:24

Allemansbelang: ‘Participatie wijkbewoners een gotspe’

Amstelveen – De Stichting Allemansbelang noemt het participatietraject waarin wijkbewoners zijn betrokken bij het nieuwbouwplan Allemanskwartier een gotspe. Dat meldt de woordvoerder van de stichting in een persbericht, nadat de gemeenteraad afgelopen woensdag met een minieme meerderheid akkoord ging met de startnotitie.

Advertorial Sport gisteren 10:00

GYM VAN TOEN: Bewegen was nog nooit zo leuk

Amstelveen - Trefbal, apenkooien, touwklimmen. Deze woorden nemen ons mee naar die gymzaal waar je als kind heerlijk kon spelen. ‘Het tovert een glimlach op het gezicht van veel mensen als je over de gymlessen van vroeger begint’, zegt Ewoud van Dulken. Hij is initiatiefnemer van GYM VAN TOEN en heeft als missie om deze jeugdherinneringen landelijk weer tot leven te brengen.