De smaak van Italië

AMSTELVEEN - Een

 Vespa-scooter aan de muur en een authentieke houtoven in de open keuken. Bij Gusto World of Pizza waan je je even in Italië. Om over de smaak nog maar te zwijgen. Pure producten, Italiaans bier van de tap, fijne wijnen en Napolitaanse pizza’s: alle ingrediënten voor een échte Italiaanse avond.

In juli van dit jaar opent Gusto World of Pizza haar deuren op de Dorpsstraat van Amstelveen. ‘Ik stond op het voetbalveld toen een bevriende makelaar mij belde. Er waren horecameters in het Oude Dorp beschikbaar, ik kon mijn oren niet geloven’, zo zegt de eigenaar Ferry Kamphorst.
Sinds 1979 is Ferry actief in de horeca. Hotels, restaurants en kroegen, niets is Ferry te gek. ‘Een smaakvol en toegankelijk restaurant in Amstelveen stond nog op mijn lijstje.’

Smaak
Gusto betekent letterlijk smaak en dat is direct ook het belangrijkste element voor dit nieuwe restaurant op Amstelveens grondgebied. Eenvoudige smaakvolle gerechten met aandacht verzorgd. ‘Wij halen onze ingrediënten grotendeels bij kleine biologische boeren en onze pizzabakkers zijn echt Napolitaans. Kwaliteit bewaken vinden we belangrijk, daarom werken we ook met de beste oven die tot wel 400 graden verwarmd kan worden.’

12 soorten 
Op de menukaart van Gusto staan maximaal 12 soorten pizza’s. En er is wisselend een pizza van de week. ‘Zo kunnen we je blijven verrassen en de kwaliteit waarborgen. De pizza ‘kwartelei en truffel’ was ooit pizza van de week en komt nu vast op de kaart. Natuurlijk zijn er naast pizza’s ook een heleboel andere lekkere voor-, na- en bijgerechten te bestellen.’

Laagdrempelig 
Er heerst in het restaurant een gemoedelijke sfeer. En de vriendelijke en geïnteresseerde bediening maakt de Italiaanse avond compleet. ‘De diversiteit van het restaurant maakt het ontzettend leuk. Families, vrienden, collega’s en stelletjes, het maakt niet uit. Gewoon gezellig, ongedwongen, betaalbaar en lekker eten. Dat is ons uitgangspunt.’

Gusto World of Pizza is zeven dagen per week geopend vanaf 17.00 uur. De keuken sluit rond 22.00 uur, maar er kan geborreld worden tot 02.00 uur. En afhalen is ook mogelijk.

Informatie
Gusto World of Pizza|Dorpsstraat 84|Telefoon 020 3583737|www.gustoworldofpizza.nl |info@gustoworldofpizza.nl


 

 


Meer nieuws

Advertorial Sport gisteren 20:00

Buitensporten enorm in opmars

Amstelveen - Heleen van Ketwich Verschuur heeft als directeur van AmstelveenSport, de organisatie die zich op meerdere vlakken inzet om Amstelveners gezond te laten bewegen, de afgelopen maanden voor nieuwe uitdagingen gestaan. Door de corona-crisis kwamen binnen no-time sportverenigingen, sportaccommodaties en scholen stil te liggen.

Amstelveen van voorheen gisteren 19:50

Amstelveen van voorheen (202)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 202 een foto van de Dorpsstraat in het Oude Dorp zoals deze er vroeger uitzag.

Politiek gisteren 11:55

Actief voor Amstelveen: Burgerparticipatie moet op de schop

Amstelveen - Na grote onvrede bij veel omwonenden rond de startnotitie Alleman Kwartier, het beeldkwaliteitsplan Oude Dorp en verkeerswijzigingen in Bovenkerk, is de lokale politiek partij Actief voor Amstelveen (AVA) helemaal klaar met het huidige participatiebeleid van de gemeente Amstelveen. De partij komt met een initiatiefvoorstel.

Politiek gisteren 11:39

BbA: 'Planprocessen gemeente niet meer van deze tijd'

Amstelveen - Oppositiepartij Burgerbelangen Amstelveen (bbA) vindt de huidige planprocessen die gemeente Amstelveen hanteert niet meer van deze tijd. Dat laat de lokale partij weten in een persbericht, nadat afgelopen woensdag in de gemeenteraad vernieuwingsplannen in de wijken Bankras/Kostverloren (Allemanskwartier) en het Oude Dop (herinrichting) ondanks veel tegenstand uit de buurt toch akkoord kregen. 'Bewoners en omwonenden maar ook de raad worden keer op keer geconfronteerd met een ‘in beton gegoten’ startnotitie', stelt bbA.

Wonen gisteren 11:24

Allemansbelang: ‘Participatie wijkbewoners een gotspe’

Amstelveen – De Stichting Allemansbelang noemt het participatietraject waarin wijkbewoners zijn betrokken bij het nieuwbouwplan Allemanskwartier een gotspe. Dat meldt de woordvoerder van de stichting in een persbericht, nadat de gemeenteraad afgelopen woensdag met een minieme meerderheid akkoord ging met de startnotitie.

Advertorial Sport gisteren 10:00

GYM VAN TOEN: Bewegen was nog nooit zo leuk

Amstelveen - Trefbal, apenkooien, touwklimmen. Deze woorden nemen ons mee naar die gymzaal waar je als kind heerlijk kon spelen. ‘Het tovert een glimlach op het gezicht van veel mensen als je over de gymlessen van vroeger begint’, zegt Ewoud van Dulken. Hij is initiatiefnemer van GYM VAN TOEN en heeft als missie om deze jeugdherinneringen landelijk weer tot leven te brengen.