De vervallen toegangspoorten van Amstelveen

AMSTELVEEN - Vervallen Amstelveense panden. Een doorn in het oog van veel Amstelveners, zo stelt het college van B en W, dat zichzelf ook mateloos ergert aan een aantal in erbarmelijke staat verkerende locaties - en dan vooral nabij de toegangspoorten van onze best wel blinkende gemeente.

Toegangspoorten, wie wist dat we ze hadden mag zijn hand opsteken, maar om verder verval van onze gemeentelijk entrees tegen te gaan worden eigenaren van panden aan de Amsterdamseweg, Legmeerdijk, Beneluxbaan, Oranjebaan en Bovenkerkerweg aangeschreven. Volgens het gemeentebestuur is er in sommige gevallen sprake van welstandsexcessen en voldoen diverse gebouwen niet aan technische eisen, waardoor de veiligheid in het geding komt.

Verslonzen
De eerste brieven voor eigenaren van in versukkeling geraakte gebouwen aan de Amsterdamseweg en de Molenweg liggen al klaar.Volgens wethouder handhaving Herbert Raat (VVD) hebben vervallen panden op deze specifieke locaties namelijk een negatieve uitwerking op het hele gebied, terwijl  de toegangspoorten van de gemeente eigenlijk het vlekkeloze visitekaartje van Amstelveen dienen te zijn.

Wel goed
'Eigenaren die de boel laten verslonzen spreken we aan op hun verantwoordelijkheid,’ zegt Raat in een gemeentelijk persbericht. De wethouder kwam al eerder in actie kwam tegen bekladde KPN-huisjes en vervallen woonhuizen in de gemeente. Maar gelukkig is het volgens de wethouder zeker niet overal kommer en kwel: 'Veel eigenaren in Amstelveen onderhouden hun bezit goed,' zegt Raat.

Zo groot
De aanpak van slechte panden en gebouwen bij de toegang van de gemeente is een van de  prioriteiten uit het nieuwe  gemeentelijke Uitvoeringsprogramma Toezicht & Handhaving.  Het aantal gemeentelijke toezicht- en handhavingtaken is  zo groot dat niet alles direct opgepakt en uitgevoerd kan worden en het college  essentiële keuzes dient te maken. Ook wordt ingezet op het verbeteren van brandveiligheid, de aanpak van woonfraude en woonoverlast, het gebruik van kassen en het beperken van overlast in de openbare ruimte.

Op de foto
Wethouder Herbert Raat (VVD) wordt er niet vrolijk van: in slechte staat verkerende panden in Amstelveen en dan met name bij de toegangspoorten van de gemeente, zoals aan de Amsterdamseweg. (Foto: gemeente Amstelveen)


 


Meer nieuws

Algemeen gisteren 22:00

Amstelveen by night (89)

Amstelveen - Tijdens de avondklokperiode deelt AmstelveenZ.nl iedere avond een avondfoto uit Amstelveen. Op de 89e dag dat de avondklok geldt, een avondfoto van de Graaf Aelbrechtlaan.

Algemeen gisteren 16:12

JobZ: De Bajes zoekt Medewerker Hospitality

Amstelveen - De Bajes is een excellente locatie in het historische hart van Amstelveen. Recentelijk volledig gerenoveerd. De karakteristieke monumentale gevel van De Bajes zorgt in combinatie met een nieuwe klassieke kantoorvilla voor grandeur uit vervlogen tijden.

112 gisteren 15:00

Aanrijding op Bovenkerkerkweg

Amstelveen - Op de Bovenkerkerweg in Amstelveen (N521) zijn woensdagmiddag twee automobilisten betrokken geraakt bij een aanrijding.

Sport gisteren 13:00

AmstelveenSport blijft in beweging

Amstelveen - AmstelveenSport is erop gericht om de inwoners van Amstelveen gezond te laten bewegen. Naast het aanzetten tot sport begeleiden zij ook sporttalent en realiseren (top)sportevenementen. Maar om het sporten mogelijk te maken is het faciliteren en beheren van accommodaties een onmisbaar onderdeel van de organisatie. Senior Manager Sportfacility Leo Beeren geeft een inkijkje in zijn dagelijkse werkzaamheden. Van een lek in het zwembad tot het opzetten van een blaashal. Geen dag is hetzelfde.