'Testmodel' BosPont Drijf-fiets-pad

AMSTELVEEN - 'Een doorbraak in technologie, ecologie en toerisme' dat moet het eerste zelfvarende fietspad van de regio worden. Tussen Boerderij Meerzicht in het Amsterdamse Bos en de Landtong, over het water van de Nieuwe Meer, bestaan plannen voor een technologisch hoogstaand Bospont Drijf-fiets-pad.

Op zaterdag 1 en zondag 2 oktober van 15 .00 tot 17.00 uur maakt alvast een allereerste handmatig 'testmodel' (Het BosPont) een eerste overtocht tijdens Daglicht, Open Ateliers Nieuw en Meer, zo wordt gemeld op de Facebook-pagina Nieuw en Meer (Amsterdams grootste ateliercomplex).

Rondje Nieuwe Meer
Het Bospont Drijf-fietspad moet in de toekomst 'Rondje Nieuwe Meer' vervolmaken en gaan varen over een lengte van 180 meter, als het aan Eric Hobijn, één van de initiatiefnemers ligt. Hij is op zoek naar sponsors en investeerders om het technologisch stukje vernuft mogelijk te maken en werd geïnspireerd door het drijvende tuinen-concept. Het fietspad maakt onderdeel uit van diverse toekomstvisies voor de Landtong.

Bospont
'De BosPont kan je activeren door te bellen, met een app houd de veerpont bij aan welke zijde de meeste mensen staan en daar zal hij aanmeren. Naast een zelfvarend systeem en mobile communicatie met de klant willen we mierenzuur gebruiken als brandstof. Als de veer aan de kade ligt zie je hem niet het is een stukje fietspad met natuurlijke begroeiing,' zo luiden de plannen.

Bekijk hier een eerste impressie

https://www.youtube.com/watch?v=jX50E7ajOZo

 


Meer nieuws

112 vandaag 20:34

Automobilist uit koers in Kronenburg

Amstelveen - Een automobilist is dinsdagavond in de wijk Kronenburg van de weg geraakt en via de berm op een fietspad tot stilstand gekomen. 

Corona Amstelveen vandaag 13:09

Coronatestbus van GGD komt 5 weken lang naar Amstelveen

Amstelveen - De coronatestbus van de GGD zal vanaf maandag 17 mei tot in ieder geval 27 juni 2021 op het parkeerterrein voor de Ben Goudsmithal aan de Sportlaan in Amstelveen Zuid staan.

112 gisteren 14:38

Nietsontziende woningovervallers Buitenveldert rond 20 jaar: getuigen gezocht

Amsterdam/Amstelveen - De daders van de woningoverval aan Arenborg in Buitenveldert zondagmiddag, waarbij het gezin (de vrouw en vier jonge kinderen) van profvoetballer Eran Zahavi werden bedreigd en gekneveld, worden rond de 20 jaar geschat. De politie hoopt dat er getuigen en/of mogelijk camerabeelden zijn en vraagt een ieder die meer weet zich te melden.