'Testmodel' BosPont Drijf-fiets-pad

AMSTELVEEN - 'Een doorbraak in technologie, ecologie en toerisme' dat moet het eerste zelfvarende fietspad van de regio worden. Tussen Boerderij Meerzicht in het Amsterdamse Bos en de Landtong, over het water van de Nieuwe Meer, bestaan plannen voor een technologisch hoogstaand Bospont Drijf-fiets-pad.

Op zaterdag 1 en zondag 2 oktober van 15 .00 tot 17.00 uur maakt alvast een allereerste handmatig 'testmodel' (Het BosPont) een eerste overtocht tijdens Daglicht, Open Ateliers Nieuw en Meer, zo wordt gemeld op de Facebook-pagina Nieuw en Meer (Amsterdams grootste ateliercomplex).

Rondje Nieuwe Meer
Het Bospont Drijf-fietspad moet in de toekomst 'Rondje Nieuwe Meer' vervolmaken en gaan varen over een lengte van 180 meter, als het aan Eric Hobijn, één van de initiatiefnemers ligt. Hij is op zoek naar sponsors en investeerders om het technologisch stukje vernuft mogelijk te maken en werd geïnspireerd door het drijvende tuinen-concept. Het fietspad maakt onderdeel uit van diverse toekomstvisies voor de Landtong.

Bospont
'De BosPont kan je activeren door te bellen, met een app houd de veerpont bij aan welke zijde de meeste mensen staan en daar zal hij aanmeren. Naast een zelfvarend systeem en mobile communicatie met de klant willen we mierenzuur gebruiken als brandstof. Als de veer aan de kade ligt zie je hem niet het is een stukje fietspad met natuurlijke begroeiing,' zo luiden de plannen.

Bekijk hier een eerste impressie

https://www.youtube.com/watch?v=jX50E7ajOZo

 


Meer nieuws

Politiek vandaag 11:29

Vuurwerkverbod Amstelveen Oud & Nieuw voor dit jaar van de baan

Amstelveen - Een algeheel verbod voor het afsteken van vuurwerk rond Oud & Nieuw in Amstelveen is voor dit jaar van de baan. GroenLinks Amstelveen pleitte daarvoor, maar trok het voorstel (amendement) daartoe gisterenavond weer in, nadat bleek dat er geen meerderheid voor de plannen was.