Eén boom moet de eerste zijn

AMSTELVEEN – In het Amstelveense kersenbloesempark, gelegen in het Amsterdamse Bos nabij De Poel, staat alvast één kersenboom in bloei. De vroege bloeier heeft kennelijk veel zin in het 15e Cherry Blossom Festival, dat 11 april 2015 wordt gehouden.

Op die datum wordt op Japanse wijze de komst van de lente (Sakura) gevierd. Amstelveen huisvest nog altijd de grootste Japanse gemeenschap van Nederland en zelfs de twee na grootste van Europa.

Vrouwennamen
15 jaar geleden schonk de Japan Women’s Club (JWC)  uit dank voor de Amstelveense gastvrijheid 400 kersenbomen, die fraai tot wasdom zijn gekomen. Saillant detail is dat 200 van de bomen in het park elk een vrouwennaam dragen. De kersenbloesem staat voor een nieuw begin maar verwijst tegelijkertijd naar de vergankelijkheid van het leven.

Attractie
Het park in het Amsterdamse Bos trekt jaarlijks – en zeker in het voorjaar als alle bomen in bloemen staan - een flink aantal mensen.

Op de foto
De eerste kersenboom laat zijn bloesem alvast zien. (Foto: AMSTELVEENZ)


Meer nieuws

Algemeen vandaag 13:29

Bloemen bij Amstelveens ‘Hart van Medeleven’

Amstelveen - Het gemeentebestuur heeft vanmiddag samen met diverse inwoners bloemen gelegd bij het Amstelveense ‘Hart van Medeleven’, dat momenteel in de vijver van park De Stadstuinen ligt.

Wonen vandaag 10:36

Weerstand tegen nieuwe woontoren Groenelaan leidt tot aanpassing plan

Amstelveen – De ferme weerstand van buurtbewoners tegen een nieuwe geplande hoge woontoren op de plek van het tankstation op de hoek Sportlaan/Groenelaan (Newa) heeft ertoe geleid dat de projectontwikkelaar opnieuw naar de tekentafel gaat en buurtbewoners bij de planontwikkeling gaat betrekken.

Verkeer & Vervoer vandaag 10:10

Weer fietsen langs Beneluxbaan

Amstelveen - Het duurt niet heel lang meer voordat de fietsroute langs de Beneluxbaan weer volledig toegankelijk is voor fietsers. Diverse delen zijn inmiddels opengesteld en de gemeente verwacht dat vanaf half augustus volledig gebruik kan worden gemaakt van alle fietspaden die langs de Beneluxbaan in Amstelveen lopen.