Eén boom moet de eerste zijn

AMSTELVEEN – In het Amstelveense kersenbloesempark, gelegen in het Amsterdamse Bos nabij De Poel, staat alvast één kersenboom in bloei. De vroege bloeier heeft kennelijk veel zin in het 15e Cherry Blossom Festival, dat 11 april 2015 wordt gehouden.

Op die datum wordt op Japanse wijze de komst van de lente (Sakura) gevierd. Amstelveen huisvest nog altijd de grootste Japanse gemeenschap van Nederland en zelfs de twee na grootste van Europa.

Vrouwennamen
15 jaar geleden schonk de Japan Women’s Club (JWC)  uit dank voor de Amstelveense gastvrijheid 400 kersenbomen, die fraai tot wasdom zijn gekomen. Saillant detail is dat 200 van de bomen in het park elk een vrouwennaam dragen. De kersenbloesem staat voor een nieuw begin maar verwijst tegelijkertijd naar de vergankelijkheid van het leven.

Attractie
Het park in het Amsterdamse Bos trekt jaarlijks – en zeker in het voorjaar als alle bomen in bloemen staan - een flink aantal mensen.

Op de foto
De eerste kersenboom laat zijn bloesem alvast zien. (Foto: AMSTELVEENZ)


Meer nieuws

Verkeer & Vervoer vandaag 16:10

Nieuwe brug tussen Ouderkerk en Amstelveen: deze werkzaamheden volgen nog

Amstelveen - Er wordt hard gewerkt aan de bouw van de nieuwe brug over rivier De Amstel tussen Amstelveen en Ouderkerk aan de Amstel, maar voordat de brugverbinding af is moet er nog flink wat gebeuren. De provincie Noord-Holland heeft een gedetailleerde planning vrijgegeven van de nog komende werkzaamheden.

Advertorial Gezondheid & welzijn vandaag 08:00

Tandarts ergernissen top 10

Amstelveen - Een bezoek aan de tandarts staat bij weinig mensen op de bucketlist. Veelal omdat men vaak (onnodig) bang is voor wat komen gaat. Zodoende haakt men liever op het laatste moment af, tot grote ergernis van de tandarts. Herkenbaar?

Amstelveen van voorheen gisteren 20:22

Amstelveen van voorheen (269)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 269 een oude foto van de Handweg met Tuincentrum Konijnenburg en op de achtergrond De Poel.