Extreem vroeg: eerste kersenbloesem ontpopt al in bloesempark

AMSTELVEEN - Van een roze zee is nog allerminst sprake, maar de allereerste kersenbloesempjes in het Amstelveense kersenbloesempark in het Amsterdamse Bos hebben zich al stiekem ontpopt. De 400 bomen in het park staan momenteel vol in knop, klaar om binnenkort massaal uit te barsten. Dat is extreem vroeg voor de tijd van het jaar.  

Gemeente Amstelveen viert traditiegetrouw begin april  de start van de lente tijdens het Kersenbloesemfestival, speciaal voor de Japanse gemeenschap. Veelal staan de bomen rond die tijd in bloei (of bijna). De bomen bloeien meestal enkele weken, afhankelijk van de weersomstandigheden.

Laatste 3 jaar
In 2013 waren begin april de knoppen aan de bomen in het park nog niet geheel ontpopt, in 2014 gebeurde dat medio maart en vorig jaar geraakte de eerste boom eind maart in bloei. Aan diezelfde boom zijn ook nu de allereerste bloesempjes waar te nemen.

2000
In het jaar 2000 schonk de Japanse gemeenschap 400 kersenbomen aan Amstelveen, waar het kersenbloesempark mee werd ingericht. De bomen dragen allemaal een naam. Het park wordt tijdens de bloeiperiode veelal druk bezocht door dagjesmensen.

[caption id="attachment_4936" align="alignleft" width="300"]Kersenbloesempark 11 februari 2016 Amstelveen Amstelveenz Amsterdamse Bos 11-02-2016: Van een roze zee is nog allerminst sprake, toch is aan een enkele boom al bloesem te zien[/caption]

 


Meer nieuws

Winkels gisteren 19:00

JobZ: Stomerij Rembrandt zoekt personeel

Amstelveen - Op zoek naar een baan in de buurt? Momenteel zijn diverse bedrijven in regio Amstelveen op zoek naar personeel, zoals bijvoorbeeld Stomerij Rembrandt aan de Rembrandtweg in Amstelveen. 

112 gisteren 13:09

Zeer ernstig ongeval op N201 Amstelveen

Amstelveen - Op de provinciale weg N201 bij Amstelveen heeft donderdagmiddag een zeer zwaar ongeval plaatsgevonden, waarbij een 68-jarige bestuurder van een bestelbus om het leven is gekomen.

Algemeen gisteren 11:42

Toenemend wapenbezit in Amstelveen leidt tot deelname aan actie ‘Van je wapen af zonder straf’

Amstelveen - Dat het wapenbezit de laatste jaren vooral onder jongeren en jongvolwassenen toeneemt ziet de burgemeester van Amstelveen, Tjapko Poppens, logischerwijs als een zorgelijke ontwikkeling. Het is de reden dat Amstelveen deelneemt aan de landelijke actie ‘Van je wapen af zonder straf’, waarbij tussen maandag 11 tot en met zondag 17 oktober 2021 anoniem wapens kunnen worden ingeleverd.