Extreem vroeg: eerste kersenbloesem ontpopt al in bloesempark

AMSTELVEEN - Van een roze zee is nog allerminst sprake, maar de allereerste kersenbloesempjes in het Amstelveense kersenbloesempark in het Amsterdamse Bos hebben zich al stiekem ontpopt. De 400 bomen in het park staan momenteel vol in knop, klaar om binnenkort massaal uit te barsten. Dat is extreem vroeg voor de tijd van het jaar.  

Gemeente Amstelveen viert traditiegetrouw begin april  de start van de lente tijdens het Kersenbloesemfestival, speciaal voor de Japanse gemeenschap. Veelal staan de bomen rond die tijd in bloei (of bijna). De bomen bloeien meestal enkele weken, afhankelijk van de weersomstandigheden.

Laatste 3 jaar
In 2013 waren begin april de knoppen aan de bomen in het park nog niet geheel ontpopt, in 2014 gebeurde dat medio maart en vorig jaar geraakte de eerste boom eind maart in bloei. Aan diezelfde boom zijn ook nu de allereerste bloesempjes waar te nemen.

2000
In het jaar 2000 schonk de Japanse gemeenschap 400 kersenbomen aan Amstelveen, waar het kersenbloesempark mee werd ingericht. De bomen dragen allemaal een naam. Het park wordt tijdens de bloeiperiode veelal druk bezocht door dagjesmensen.

[caption id="attachment_4936" align="alignleft" width="300"]Kersenbloesempark 11 februari 2016 Amstelveen Amstelveenz Amsterdamse Bos 11-02-2016: Van een roze zee is nog allerminst sprake, toch is aan een enkele boom al bloesem te zien[/caption]

 


Meer nieuws

112 gisteren 07:40

Politie maakt einde aan vernuftig uitlaatorkest in Aalsmeer

Aalsmeer - De politie heeft afgelopen week een einde gemaakt aan een ongevraagd uitlaatorkest van een automobilist, die met een vernuftig trucje de uitlaatdemper van zijn auto uit kon schakelen om extra veel herrie te maken.

Advertorial Zakelijk 23 sep. 2022 15:58

A&H Finance: compleet en onafhankelijk hypotheekadvies

Amstelveen - Hypotheekadvieskantoor A&H Finance geeft al vijftien jaar financieel advies vanuit Amsterdam, Diemen en sinds kort vanaf de nieuwe locatie aan de Amsterdamseweg 71 in Amstelveen. Koop je voor het eerst een huis, je volgende huis, wil je stevig gaan verbouwen of krijg je nog dit jaar een schenking: iedereen kan voor financieel hypotheekadvies terecht bij één van de vijftien adviseurs van A&H Finance.