JAZZ in de Kapel


JAZZ in de Kapel

In de Johannes Kapel aan de Amsterdamseweg wordt op 16 juni 2019 onder de albumtitel LUCID MUSINGS een jazzconcert gegeven door The Daan Herweg Trio. Het trio bestaat uit Daan Herweg (piano), Cord Heineking (contrabas), Joan Terol Amigó (drums).

Pianist en producer Herweg studeerde jazzpiano aan het Conservatorium van Amsterdam en de Manhattan School of Music in New York. Hij stond op talloze grote podia en werkte met bekende muzikanten uit de Nederlandse jazz- en popscène, waaronder Caro Emerald, Finn Silver en Pete Philly.

Steinway M-serie

Bij Herweg thuis staat een vleugel van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds. ‘Als een kind zo blij ben ik met deze Steinway uit de M-serie met een buitenaards verfijnde klank en een geweldig dynamisch bereik. Een bron van inspiratie voor mijn pianostudie en compositie.’ Tijdens het optreden in de Johannes Kapel bespeelt Herweg een Bösendorfer-vleugel, die de Kapel in bruikleen heeft van het NMF. Dit concert wordt georganiseerd in nauwe samenwerking met het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds.

Lucid Musings

Op het programma staan composities van het album Lucid Musings (Heldere mijmeringen). Persoonlijke, verhalende muziek waar alles in zit: melancholie, duisternis, humor, wildheid, betovering en liefde, vooral ook voor het ambacht van jazzpiano-muziek. ‘Lucid Musings’ is een verzameling van stijlvolle stukken die samen een coherent geheel vormen van wisselende stemmingen en klankkleur. Het is muziek die gevoel en intellect verbindt en die met een moderne lyrische trioklank in de traditie is geworteld. De sfeervolle thema’s met mooie akkoorden zijn strak gearrangeerd en er wordt vaak sterk geleund op ritmische motieven van de contrabas met de piano.

After concert diner

Na het concert is er de mogelijkheid om gezellig aan te schuiven en met de musici nog even na te praten en na te tafelen tijdens de inmiddels beroemde after-concert-diners voor u geserveerd door Spoon Original.

Informatie

Aanvang concert is 16.00 uur. Vanaf 15.30 kunt u bij ons terecht. Prijs voor het concert € 15,00 p.p. Concert en aansluitend Diner €35,00
Informatie & Reserveren: Ingeborg Merkx: info@spoonculinaircentrum.nl of via 06 472 385 16
Johannes Kapel, Amsterdamseweg 311, Amstelveen

Locatie


Johannes Kapel

Amsterdamseweg 311, Amstelveen