World Cleanup Day

  • zaterdag 19 september 2020 om 09:30 – 11:30

Op zaterdag 19 september 2020 is het World Cleanup Day: een krachtige 'groene golf' van opruimacties verspreid over 180 landen. JCI Amsterdam-Amstelland organiseren op vier locaties in het Keizer Karelpark in Amstelveen. In aanloop naar deze dag worden er World Cleanup Day Webinars georganiseerd.

Doe mee! 
Doe ook mee aan deze op actie zaterdag 19 september. We starten om 09.30 uur in het Keizer Karelpark in Amstelveen. Meld je hier aan voor de actie om mee te kunnen doen: https://forms.gle/DMcwftxc5bs5titf7.

We houden rekening met Covid-19 door afzonderlijk en niet in grote groepen afval op te ruimen. Ook drukken we onze deelnemers op het hart om afstand te bewaren en aanwezigheid te annuleren bij klachten.

Webinars over afval wereldwijd
In aanloop naar World Cleanup Day geven we je graag een inkijkje in de wereld en het werk van fotojournalist Kadir van Lohuizen, Zwerfinator Dick de Groot en Anne Dubost, Senior Global Lead Circular Economy bij The Heineken Company. Stuk voor stuk personen en een grote organisatie die al langer en dagelijks bezig zijn met de klimaatcrisis, zwerfafval en duurzaamheid.

Maandag 7 september om 20.00 uur: Fotojournalist Kadir van Lohuizen
De afgelopen jaren bracht fotojournalist Kadir van Lohuizen de wereldwijde desastreuze gevolgen van de stijgende zeespiegel en klimaatcrisis in beeld. Zijn foto’s en opnames waren onder meer te zien in de vierdelige NTR-documentaire Na ons de zondvloed en de tentoonstelling Rijzend water in Het Scheepvaartmuseum en het project Wasteland.  Meld je hier aan voor het webinar:  https://us02web.zoom.us/meeting/register/tZUodu2prz4rHdEdIaLxhemucJLHM1t5QEZe

Maandag 14 september om 20.00 uur: Dirk de Groot, de Zwerfinator & Anne Dubost, Senior Global Lead Circular Economy bij The Heineken Company
Dirk Groot, alias de Zwerfinator, ruimt dagelijks zwerfafval. Dat is niet het enige. Hij registreert het ook en maakt het bedrijfsleven en de overheid bewust van de impact van het afval. Wat drijft de Zwerfinator, tevens nummer 1 in de Trouw Duurzame 100? Werkt zijn aanpak en wat kunnen we zelf doen om het tij te keren? 

The Heineken Company draagt net als JCI bij aan de Sustainable Development Goals van de United Nations. Dit doet Heineken met hun strategie getiteld Brewing a Better World. Tijdens dit webinar vertelt Heineken hoe zij omgaan met waste management en zich inzetten voor een circulaire economie. Meld je hier aan voor het webinar: https://us02web.zoom.us/meeting/register/tZEvceusrzsvG9QL3-3qc--vBf70iPpgUXtD

World Cleanup Day
World Cleanup Day is een wereld veranderend idee met een bescheiden oorsprong. Het idee ontstond in Estland uit een spontaan nationaal initiatief in 2008, toen vier procent van de bevolking samenkwam om het hele land in slechts vijf uur op te ruimen. Het succes van deze actie verspreidde zich over de hele wereld. Op 19 september komen vrijwilligers in 180 landen samen om de wereld van afval te ontdoen. In Nederland worden er door de Plastic Soup Foundation en JCI Nederland tientallen lokale acties opgezet.

Over JCI
JCI (Junior Chamber International) is een wereldwijd netwerk van jonge ondernemende mensen (tot 40 jaar) die met beide benen in de maatschappij staan. Samen organiseren we diverse initiatieven om, in onze eigen omgeving, positieve maatschappelijke veranderingen te realiseren. Wereldwijd hebben we meer dan 200.000 leden verspreid over ongeveer 120 landen. JCI Nederland telt bijna 2.000 leden, verdeeld over zo’n 100 lokale verenigingen die Kamers worden genoemd, waarvan JCI Amsterdam en Amsterdam-Amstelland er twee zijn. Wil jij ook bijdragen aan positieve verandering en leuke mensen leren kennen? Dan is er altijd een Kamer bij jou in de buurt! Kijk voor meer informatie op www.jci.nl.


Meer agendapunten

11 mei 2021 om 12:00 – 17:00 Cinema Amstelveen
12 mei 2021 om 19:30 – 20:30 Bibliotheek Amstelland (Stadsplein)
Aan tafel met Eus

Het Amstelveens Boekenfeest en de Bibliotheek Amstelland organiseren dit jaar maar liefst drie evenementen onder de naam SPRANKEL. Schuif virtueel aan tafel bij Eus tijdens het eerste sprankelende online evenement.

29 mei 2021 om 15:00 – 11:00
Slapen in eigen stad

Ontsnap een nachtje in je eigen stad!