Fit-test in sporthal De Meerkamp

  • Zwembad de Meerkamp, Van der Hooplaan 239, 1185 LN Amstelveen
  • zaterdag 19 oktober 2019 om 09:30 – 12:00

Op zaterdag 19 oktober organiseren de gemeente Amstelveen, AmstelveenSport en Weber Sports tussen 9.30 en 12.00 uur een fit-test voor volwassenen in Sporthal De Meerkamp.

Hoe fit bent u?
Mensen die zich fit voelen, voelen zich ook gelukkiger. Dat is natuurlijk fijn. Maar hoe fit bent u en kunt u misschien nog fitter worden? Als u deelneemt aan de fit-test wordt u getest op balans, lenigheid, spierkracht, reactie- en uithoudingsvermogen. De test wordt uitgevoerd onder medisch toezicht. U krijgt dus een duidelijk beeld van uw conditie. Na de test ontvangt u bovendien een beweegadvies.

Groninger Actief Leven Model (GALM)
Als uit uw fit-test blijkt dat u uw conditie nog kunt verbeteren, kunt u natuurlijk zelf bepalen hoe u dat doet. AmstelveenSport biedt u in samenwerking met Weber Sports onder andere GALM-lessen aan. Zo’n 400 deelnemers doen al met veel plezier mee aan deze lessen. “Het is goed voor de gezondheid, conditie en fitheidsgevoel,” zegt Michael Weber (Weber Sports) projectuitvoerder van GALM. De deelnemers van de afgelopen jaren zijn stuk voor stuk enthousiast over de lessen. Het is niet alleen een mooie gelegenheid om te gaan bewegen, maar ook een prima plek om mensen te ontmoeten.

Ervaringen van deelnemers
“De wekelijkse GALM-les zijn erg afwisselend, het uur is om voor je het weet. Ik ga er met veel plezier naar toe,” zegt Alie (83). Mitch (57): “Er wordt goed gesport en veel gelachen!”. Anne-Marie (71): “Na 15 jaar voelt het als een familie en ik voel me nog een jonge bloem!” Flip (66) geeft aan sinds hij de lessen volgt minder pijn te hebben, minder medicijnen te gebruiken, minder gewicht te hebben en meer conditie. ”GALM werkt!”, zegt hij vol trots.

Lessen
De GALM lessen zijn voor iedereen. Tijdens het introductieprogramma van 12 weken worden verschillende sporten beoefend om de conditie, lenigheid, kracht en snelheid te verbeteren. Het beleven van plezier in het sporten staat voorop. Na het introductieprogramma krijgt u opnieuw een bewegingsadvies. U kunt dan doorgaan met het vervolgprogramma van 20 weken. Daarna bent u fit genoeg om aan te sluiten bij een andere beweegaanbieder. U kunt natuurlijk ook bij GALM blijven sporten. Alle lessen worden verzorgd door een speciaal opgeleide bewegingsdocent. De lessen worden gegeven in Sporthal De Meerkamp of gymlokaal de Landtong 12 in Amstelveen. Meer informatie: www.webersports.net.

Kosten
Deelname aan de fit-test kost €5.
Het introductie programma kost €54, dat is €4,50 per les.

Aanmelden
U kunt zich voor de fit-test per e-mail of telefonisch aanmelden bij Michael Weber, 020-3792523 / 06-46087776, info@webersports.net


Meer agendapunten

29 mei 2020 om 16:00 – 18:00 P60
Naeckt Proeven in P60

Ook tijdens de sluiting door de maatregelen rondom Covid-19 blijft poppodium P60 verschillende activiteiten organiseren voor Amstelveen en omgeving.