The Dolmen - Celtic Rock

  • P60, Stadsplein 100a, 1181ZM Amstelveen
  • vrijdag 24 januari 2020 om 20:00 – 22:00

Op vrijdag 24 januari 2020 treedt de Engelse Celtic Rock Formatie The Dolmen op in P60 in Amstelveen. 

The Dolmen is een vijfkoppige Britse band van zeer eigenzinnige en getalenteerde muzikanten, afkomstig van de zuidkust van Engeland, een gebied dat bekend is door zijn piraten- en smokkelaars verleden, zijn steencirkels, zijn prehistorische grafheuvels en zijn Keltische forten. Deze ruige geschiedenis is verweven met de roots van de band en kan je traceren in hun muziek. Muziek die ze zelf schrijven, componeren en tot nu toe in eigen beheer uitgeven. Rauwe balladen maar ook krachtige rock nummers wisselen elkaar op het podium af en dat maakt dat de band een breed publiek aanspreekt. Drie van de zes bandleden zingen waardoor er een flinke afwisseling is in geluid en sfeer. Voeg daarbij een stevig drumritme, strakke basgitaar, synthesizer, fluit, opzwepende gitaar solo's en een band die zich met een ongenadige energie op het podium geeft en dan heb je The Dolmen. Er wordt gezegd dat The Dolmen een experience zijn, iets dat je moet beleven, iets dat je pakt en niet meer loslaat. 

9 jaar geleden kwamen ze voor het eerst naar het vaste land van Europa en speelden ze in Groningen op het Keltisch Midzomer Festival waar ze meteen een succes waren. Inmiddels zijn ze een begrip geworden op de alternatieve festivals in Europa. Elk festival dat The Dolmen boekt laat ze regelmatig weer terugkomen en de fanbase groeit gezwind met ieder optreden. The Dolmen zijn niet in een hokje te stoppen, de rock, Gypsy Pagan folk, en metal gecombineerd zorgt voor een geheel eigen Dolmen sound. Ze hebben op menig metal festival in Duitsland gespeeld, waaronder onder andere op het wereldberoemde Wacken Open Air,op Wacken Winter Nights, een afgeleide daarvan, op Autumn Moon en op Feuertanz. Ze hebben op Glastonbury Festival gestaan in Engeland, maar staan in Nederland ook regelmatig op Castlefest, een van de grootste Fantasy Festivals in Europa. Met het vorig jaar verschenen en goed ontvangen album Wytches & Cunningfolk hebben ze awards gewonnen zowel in Nederland als in hun thuisland het Verenigd Koninkrijk. Deze wintertour brengt de band naar diverse zalen in Nederland en op 24 januari staan ze in P60 in Amstelveen. Een belangrijk optreden omdat er ook mensen uit de reguliere festival/muziek wereld naar de band komen kijken. 

The Dolmen bestaat uit; 
Taloch Jameson; Lead zanger, gitarist en oprichter van de band 
Josh Elliott; lead gitaar en zang 
Kayleigh Marchant; basgitaar en zang 
Chris Harris; Drums 
Anja Novotny; fluit en keyboard 


Meer agendapunten

29 mei 2020 om 16:00 – 18:00 P60
Naeckt Proeven in P60

Ook tijdens de sluiting door de maatregelen rondom Covid-19 blijft poppodium P60 verschillende activiteiten organiseren voor Amstelveen en omgeving.