Feestweek Amstelveen gaat niet door

AMSTELVEEN - De eerste Amstelveense Feestweek, die van zaterdag 8 tot en met zondag 16 augustus stond gepland op het Stadsplein, gaat niet door. De voornaamste reden is dat een grote publiekstrekker ontbrak. Ook viel het aantal aanmeldingen tegen.

De gemeente gaat bekijken of er mogelijkheden zijn de feestweek volgend jaar te organiseren, maar dan op een gunstiger tijdstip (de week stond gepland in de laatste week van de schoolvakanties) en met een langere voorbereidingstijd. 'Het was voor dit jaar wat kort dag,' laat een woordvoerder weten.

Het idee voor een feestweek werd medio april dit jaar door de gemeente naar buiten gebracht: het moest een laagdrempelig feest worden voor jong en oud, waarbij (bij wijze van experiment) een laagdrempelige meldingsprocedure met beperkte regels gold voor organisaties die iets neer wilden zetten.

Foto
Het Stadsplein blijft leeg van 8 tot en met 16 augutus: de eerste Amstelveense Feestweek is afgelast


Meer nieuws

112 vandaag 09:38

Ravage na nachtelijke klapper Buitenveldert

Buitenveldert - Op de Van Neijenrodeweg bij de Van Leijenberglaan in Buitenveldert heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een zwaar ongeval plaatsgevonden.

Sport gisteren 21:09

Amstelveen huldigt hockeykampioenen Pinoké en Amsterdam

Amstelveen - De hockeyers Heren 1 van Pinoké en Dames 1 van Amsterdam zijn vrijdagmiddag gehuldigd in Amstelveen voor het behalen van de landstitel. 'Wij zijn supertrots op de prestaties van beide clubs', zei burgemeester Tjapko Poppens. 'De Amstelveense jeugd heeft er met jullie nieuwe helden bij.'

Algemeen gisteren 14:16

Nieuwe editie AmstelveenZ Magazine is uit!

Amstelveen - De nieuwste editie van AmstelveenZ Magazine is weer uit en wordt de komende dagen verspreid in Amstelveen en omgeving. Op de voorpagina prijkt acteur en zanger Giorgio Sanches.