Bewoners Oude Dorp in verweer tegen ruimere openingstijden horeca

AMSTELVEEN - Een flink aantal bewoners van het Oude Dorp maakt zich grote zorgen over het politieke voornemen om de openingstijden van horeca-zaken in de weekeinden te verruimen naar 05.00 uur. Gevreesd wordt voor verdere toename van overlast.

Het wijkplatform is, gesteund door tal van bewoners, fel gekant tegen de plannen. Ruimere openingstijden zullen volgens woordvoerder Arold Boekhout alleen maar meer overlast gaan veroorzaken. 'De overlast in het Oude Dorp is nu al groot en de verruiming van de openingstijden zal de overlast alleen maar verergeren en dient ook geen enkel doel.'

Hot spot
In het Oude Dorp bevindt zich een grote concentratie horeca; de laatste jaren is het dorp uitgegroeid tot ware horeca hot spot, met diverse nieuwe cafés en restaurants. De huidige horecazaken in het Dorp zitten zeker niet allemaal te wachten om tot 05.00 uur open te blijven. 'Maar wie weet, straks komen er nieuwe uitbaters die dat wel voor ogen hebben,' zegt Boekhout. 'Het is merkwaardig dat door de gemeente ook geen inventarisatie is gedaan onder horeca-ondernemers voor dit plan.'

Uilenstede
Hij snapt er niets van dat de politiek overweegt de openingstijden te verruimen. 'Ik begrijp dat het café in Uilenstede langer open wil en ja,  dan moet het overal mogen, maar het is feitelijk waanzin,' zegt Boekhout. Opmerkelijk is dat de politiek na een overduidelijk mislukte pilot in Uilenstede toch de openingstijden voor horeca in Amstelveen wil verruimen en daar zelfs 50.000 euro in gaat investeren. 'Dat geld kan beter worden besteed aan andere zaken in Amstelveen,' aldus Boekhout.

Pilot van 1 jaar
Het gaat om een 1-jarige pilot voor heel Amstelveen die in juli zou moeten starten. In de nachten van vrijdag op zaterdag en van zaterdag op zondag mogen horecazaken dan tot 5.00 uur open; en in Uilenstede ook van donderdag op vrijdag.  Ook in nachten volgend op een reguliere feestdag kunnen de openingstijden gedurende de pilot in heel Amstelveen worden verruimd tot 5.00 uur. Het voorstel wordt 2 juni besproken in de commissievergadering Algemeen Bestuur en Middelen (ABM) besproken. Boekhout is een van de insprekers.


Meer nieuws

Winkels vandaag 15:26

Massaal in de rij voor mini-Zwijntje: razendsnel uitverkocht

Amstelveen - Bij de receptie van winkelcentrum Stadshart Amstelveen in het Binnenhof vormde zich vanmiddag een lange rij nadat een gelimiteerde oplage van een mini-versie van het populaire Amstelveense beeld Het Zwijntje in de verkoop ging.

Winkels vandaag 14:08

Olcay Gulsen in zee met De Kapper in het Oude Dorp

Amstelveen - De bekende tv-personality en ondernemer Olcay Gulsen was gisteren bij De Kapper in het Oude Dorp van Amstelveen: De Kapper is partner geworden van Olcay Gulsen Beauty.

Winkels vandaag 09:37

Verkoopstart van mini-versie Zwijntje

Amstelveen - [Update: Het beeldje is inmiddels uitverkocht: er komt nog 1 verkoopmoment op woensdag 15 juli] De door Stadshart Amstelveen geproduceerde mini-versie van het geliefde Amstelveense beeld Het Zwijntje gaat vandaag vanaf 12.30 uur in de verkoop bij de receptie van het winkelcentrum in het Binnenhof.