Bewoners Oude Dorp in verweer tegen ruimere openingstijden horeca

AMSTELVEEN - Een flink aantal bewoners van het Oude Dorp maakt zich grote zorgen over het politieke voornemen om de openingstijden van horeca-zaken in de weekeinden te verruimen naar 05.00 uur. Gevreesd wordt voor verdere toename van overlast.

Het wijkplatform is, gesteund door tal van bewoners, fel gekant tegen de plannen. Ruimere openingstijden zullen volgens woordvoerder Arold Boekhout alleen maar meer overlast gaan veroorzaken. 'De overlast in het Oude Dorp is nu al groot en de verruiming van de openingstijden zal de overlast alleen maar verergeren en dient ook geen enkel doel.'

Hot spot
In het Oude Dorp bevindt zich een grote concentratie horeca; de laatste jaren is het dorp uitgegroeid tot ware horeca hot spot, met diverse nieuwe cafés en restaurants. De huidige horecazaken in het Dorp zitten zeker niet allemaal te wachten om tot 05.00 uur open te blijven. 'Maar wie weet, straks komen er nieuwe uitbaters die dat wel voor ogen hebben,' zegt Boekhout. 'Het is merkwaardig dat door de gemeente ook geen inventarisatie is gedaan onder horeca-ondernemers voor dit plan.'

Uilenstede
Hij snapt er niets van dat de politiek overweegt de openingstijden te verruimen. 'Ik begrijp dat het café in Uilenstede langer open wil en ja,  dan moet het overal mogen, maar het is feitelijk waanzin,' zegt Boekhout. Opmerkelijk is dat de politiek na een overduidelijk mislukte pilot in Uilenstede toch de openingstijden voor horeca in Amstelveen wil verruimen en daar zelfs 50.000 euro in gaat investeren. 'Dat geld kan beter worden besteed aan andere zaken in Amstelveen,' aldus Boekhout.

Pilot van 1 jaar
Het gaat om een 1-jarige pilot voor heel Amstelveen die in juli zou moeten starten. In de nachten van vrijdag op zaterdag en van zaterdag op zondag mogen horecazaken dan tot 5.00 uur open; en in Uilenstede ook van donderdag op vrijdag.  Ook in nachten volgend op een reguliere feestdag kunnen de openingstijden gedurende de pilot in heel Amstelveen worden verruimd tot 5.00 uur. Het voorstel wordt 2 juni besproken in de commissievergadering Algemeen Bestuur en Middelen (ABM) besproken. Boekhout is een van de insprekers.


Meer nieuws

112 vandaag 20:34

Automobilist uit koers in Kronenburg

Amstelveen - Een automobilist is dinsdagavond in de wijk Kronenburg van de weg geraakt en via de berm op een fietspad tot stilstand gekomen. 

Corona Amstelveen vandaag 13:09

Coronatestbus van GGD komt 5 weken lang naar Amstelveen

Amstelveen - De coronatestbus van de GGD zal vanaf maandag 17 mei tot in ieder geval 27 juni 2021 op het parkeerterrein voor de Ben Goudsmithal aan de Sportlaan in Amstelveen Zuid staan.

112 gisteren 14:38

Nietsontziende woningovervallers Buitenveldert rond 20 jaar: getuigen gezocht

Amsterdam/Amstelveen - De daders van de woningoverval aan Arenborg in Buitenveldert zondagmiddag, waarbij het gezin (de vrouw en vier jonge kinderen) van profvoetballer Eran Zahavi werden bedreigd en gekneveld, worden rond de 20 jaar geschat. De politie hoopt dat er getuigen en/of mogelijk camerabeelden zijn en vraagt een ieder die meer weet zich te melden.