Optocht van oude legervoertuigen (Keep them Rolling) door het Oude Dorp in 2017

Legervoertuigen Keep Them Rolling dit jaar niet naar Amstelveen

AMSTELVEEN - 'Keep Them Rolling', de karavaan met oude legervoertuigen die traditiegetrouw op Bevrijdingsdag (5 mei) door Amstelveen trekt, komt dit jaar niet.

Vorig jaar trok de parade onder andere door het Oude Dorp van Amstelveen. Dat was een groot succes: duizenden Amstelveners kwamen een kijkje nemen. Al jaren zijn de voertuigen ook op het Amstelveense Stadsplein te zien op Bevrijdingsdag. De karavaan heeft dit jaar de Amstelveense tour afgezegd en doet diverse andere steden aan.

Festiviteiten
De stichting Amstelveen Oranje vindt het spijtig en is op zoek naar een plaatsvervangende publiekstrekker. Wel zijn er op Bevrijdingsdag festiviteiten in het Oude Dorp van Amstelveen met diverse optredens op een podium op het pleintje voor Grand Café 't Oude Dorp, met onder meer Jamento. Ook is er een vrijmarkt op het Dorpsplein.


Meer nieuws

Onderwijs & Educatie gisteren 16:56

Circa 21 miljoen euro voor vernieuwing scholencomplex Orion

Amstelveen - De gemeente Amstelveen heeft plannen voor nieuwbouw van drie basisscholen aan Orion in de wijk Middenhoven: De Cirkel, de Pioniers en de Willem Alexanderschool moeten allen een nieuw onderkomen krijgen.

Wonen gisteren 09:38

College ziet geen toekomst meer in huidig plan voor woontoren op hoek Groenelaan/Sportlaan (Newa 2)

Amstelveen - Het huidige plan voor de realisatie van een grote woontoren aan Newa 2, op de plek van het Sakko-tankstation en de voormalige VW-garage op de hoek Sportlaan/Groenelaan, is de nek omgedraaid. Het College van B en W heeft besloten de zogenoemde quickscan voor het project niet te verlengen en heeft de projectontwikkelaar geinformeerd dat zijn huidige plan niet kansrijk is.

112 10 jun. 2021 18:07

Blikschade bij kettingbotsing Bosrandweg

Amstelveen/Aalsmeer - Op de Bosrandweg (N231) heeft donderdag aan het begin van de avond een kettingbotsing plaatsgevonden waarbij meerdere auto's betrokken zijn geraakt.