Burgerbelangen Amstelveen — Laan Nieuwer-Amstel

bbA
6.0Peter Bot is bbA-lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen 2018.

Burgerbelangen Amstelveen (bbA) bestaat sinds 1993 en is sinds die tijd in de Amstelveense gemeenteraad vertegenwoordigd. Burgerbelangen Amstelveen wil dat u zich thuis blijft voelen in een veilig, groen en bereikbaar Amstelveen, met ruimte voor wonen, werken, leren, recreëren en spelen.

Lokaal
bbA is de eerste lokale partij binnen het gemeentebestuur van Amstelveen. De enige die opkomt voor de lokale belangen van burgers in Amstelveen, zonder dat zij een binding heeft met een nationaal politieke partij in Den Haag. burgerbelangen Amstelveen is een partij van en voor Amstelveners.

Gemeenteraadsverkiezingen 2018
Precies evenveel vrouwen als mannen en veel nieuwe gezichten. Dat zijn de meest opvallende zaken van de kandidatenlijst voor de verkiezingen van maart van Burgerbelangen Amstelveen (bbA),die het bestuur aan de leden presenteert op de komende ledenvergadering op donderdag 14 december 2017. Bekend was al dat bbA-wethouder Peter Bot als lijsttrekker wordt voorgesteld. Burgerlid Jacqueline Solleveld – Olthof is de nummer twee en fractiemedewerker Ruud Kootker staat op plaats drie. Voormalig CDA-raadslid Marga van Herteryck – Prinsen komt op de vierde plaats en het raadslid Ewa Petiet op plaats vijf.

Jacqueline Solleveld is zelfstandig ondernemer en zeer gespecialiseerd in de gezondheidszorg en patiëntenbeweging. Zij werkt o.a. voor het Zorginstituut Nederland, Patiëntenfederatie Nederland en is partner in de Amstelveense maatschap MJ Partners. Zij is nu voorzitter van het Amstelveen Fonds en was vanaf 2003 ruim 10 jaar betrokken bij de Muziek- en Dansschool Amstelveen, eerst als bestuurder en later als lid van de Raad van Toezicht. Zij is al een jaar burgerraadslid voor bbA.

Ruud Kootker is zelfstandig ondernemer en partner bij ProCorporate BV. Hij is interim-manager en adviseert bedrijven en instellingen op het gebied van conflictmanagement. Daarnaast is hij penningmeester van de VvE Woningen Oostwand van het Stadshart. Voorheen was hij onder andere lid van de ledenraad van de Rabobank, bestuurslid van de Hockeyvereniging Amsterdam en in de 80-er jaren voorzitter van de hockeyvereniging HIC. Ruud Kootker is al een half jaar fractie- medewerker bij bbA.

Bekender in de politiek is Marga van Herteryck – Prinsen. Zij was gedurende acht jaar een zeer gewaardeerd raadslid voor het CDA en besloot na een pauze van vier jaar een rentree in de politiek te maken, maar nu voor bbA. Marga werkt als insolventie-medewerker bij een advocatenkantoor in Amsterdam.

De jongste, maar wel met vier jaar raadservaring, is de nummer vijf Ewa Petiet. Ewa is afgestudeerd in arbeids- en organisatie psychologie. In de afgelopen jaren was zij in de gemeenteraad o.a. lid van de Commissie Algemeen Bestuur en Middelen. Zij is HR- en organisatieadviseur bij de gemeente De Ronde Venen. Zij woont samen en heeft een dochter.

Op de zesde plaats staat Daniëlle de Kluijver, sinds enige maanden burgerlid voor bbA. Zij is werkzaam bij een grote multinational en heeft door haar vele reizen een grote internationale werkervaring opgedaan. Zij is lid van de Ledenraad van de Rabobank Amstel en Vecht.
ls achtervanger van de kandidaten staat de ervaren Ruud Oord op zeven. Hij heeft al bijna drie raadsperiodes meegemaakt en is bereid de komende jaren zijn ervaring met de nieuwe mensen te delen en hen te ondersteunen.

Daarna komt Henk Heuvingh. Hij wil zich in de komende jaren verdiepen in de politiek en zich het vak meer eigen maken. Starten als burgerraadslid is dan een mooi begin. Henks werkervaring ligt vooral in de jeugdzorg als manager / orthopedagoog bij diverse instellingen o.a. in Gesloten Jongenshuizen, het Lloyd Hotel en Teylingereind en via de Jeugdriagg naar Spirit/de Bascule uit Amsterdam. In Amstelveen heeft hij bij een aantal sportverenigingen bestuursfuncties vervuld.

Vervolgens op de lijst ook oud raadslid en Martinus-bestuurslid Harrie Pijnenborg, de bbA-bestuursleden Paul van der Meer en Frits Suèr en vervolgens een vaste kern bestaande uit Annemarie Fakkeldij, Wil Emmerik – Snijder, Gerda Fokke en Rudel van der Kaay. De partij houdt nog drie plaatsen vrij, omdat het bestuur verwacht nog enkel goede kandidaten aan de lijst te kunnen toevoegen.

Voormalig raadslid en boegbeeld van bbA Linda Roos sluit de rij als lijstduwer, met daarvoor de bekende bbA-ers John Levie, voormalig wethouder en Jaap Prent. Ook zij fungeren als lijstduwer.

 


Laat een beoordeling achterWij stellen een reactie bijzonder op prijs, maar behouden ons het recht voor reacties die ongefundeerd zijn, of een anonieme afzender hebben, te verwijderen.


Reacties op bbA:


Volkomen mee eens


Welkom op Amstelveenz.nl

Deze website maakt gebruik van cookies om de website te analyseren. Door gebruik te blijven maken van deze site en/of deze melding te accepteren stem je hiermee in.