Kringloopwinkel De Boemerang logo

Kringloopwinkel De Boemerang

DUURZAAM:
OPNIEUW GEBRUIKEN EN RECYCLEN
Als kringloopwinkel zorgen wij ervoor dat spullen een tweede leven krijgen en niet bij het afval terecht komen. Spullen die niet meer goed genoeg zijn om opnieuw te gebruiken, worden zoveel mogelijk gerecycled. Ook dat is belangrijk voor duurzaamheid.

Subsidie krijgen we niet. We verdienen ons geld zelf met de verkoop in de winkels. Dat kan natuurlijk alleen dankzij de hulp van al die mensen uit Amstelveen die ons ieder jaar weer voldoende tweedehands spullen gunnen om de winkels draaiende te houden.

In onze winkels worden de spullen ingezameld, gesorteerd en verkocht. Voor het recyclen werken we samen met gespecialiseerde bedrijven zoals Afvalstation Gemeente Amstelveen, Sympany (voor kleding en schoenen) en Van Scherpenzeel (boeken, metalen, elektronische apparaten).

SOCIAAL:
MENSEN OP EEN ZINVOLLE MANIER LATEN MEEDOEN
Als sociale onderneming gaat het ons niet om winst maken. Wij willen mensen helpen die weinig kansen hebben op de arbeidsmarkt. Mensen die een beschutte werkomgeving nodig hebben bijvoorbeeld. Of op zoek zijn naar een zinvolle dagbesteding.

Anderen laten we op een laagdrempelige manier ervaring opdoen, zo mogelijk re-integreren en doorstromen naar een gewone baan. De laatste jaren zijn we trouwens zo hard gegroeid dat een aantal mensen een vaste baan bij De Boemerang heeft gekregen.

Leerlingen uit het voortgezet onderwijs en het middelbaar beroepsonderwijs kunnen bij ons stagelopen om te ontdekken wat er komt kijken bij het exploiteren van een kringloopwinkel en wat het betekent om in een sociaal bedrijf te werken. Ook worden er door Bureau Halt en de Raad voor de Kinderbescherming jongeren geplaatst die een taakstraf hebben.

https://deboemerang.net/