Ynter Bang & Olufsen logo

Ynter Bang & Olufsen

Als één van de eerste dealers in Nederland is Ynter, toen nog onder de naam Ypma, begonnen met de verkoop van audio- en video-apparatuur van het Deense topmerk Bang & Olufsen. Dat was in 1965 in onze winkel in de Alkmaarse Langestraat. Door de jaren heen is de bekendheid en omzet van het merk in de kop van Noord-Holland sterk gegroeid, niet op de laatste plaats door de enorme inzet en enthousiasme van onze medewerkers.

Door deze enorme groei was het noodzakelijk om te verhuizen naar een groter pand. In 1995 zijn wij hierom verhuisd van de Langestraat naar Ritsevoort 25. Op die locatie waren we ook makkelijker bereikbaar vanuit alle richtingen doordat -niet lang daarna- de Singelgarage werd geopend. Deze garage op slechts 100 meter afstand is dé ideale plek om de auto te parkeren voor een bezoek aan onze winkel.

In de jaren daarna heeft Ynter uiteraard niet stilgestaan en is in 2014 besloten om nogmaals te verhuizen om, als één van de eerste winkels in de wereld, over te stappen op het nieuwe 'Bang & Olufsen Store Concept'. Dit nieuwe concept was niet toepasbaar op Ritsevoort 25, maar wel een paar deuren verder, op Ritsevoort 17. In september van dat jaar heeft de toenmalige CEO van Bang & Olufsen, Tue Mantoni, onze winkel feestelijk geopend.

Door het grote succes van dit concept is in maart 2020 uitgebreid naar het zuiden met een extra winkel in de prachtige winkelstad Haarlem. Daar, midden in het centrum, is een spiksplinternieuwe tweede conceptwinkel geopend. Met twee winkellocaties in de kop van Noord-Holland kunnen wij nog meer klanten voorzien van professioneel advies over het prachtige Deense topmerk, dat wij al sinds 1965 met zoveel trots vertegenwoordigen.

Wij kijken ernaar uit om u binnenkort in één van onze winkels te mogen verwelkomen.