Luxe appartementencomplex op hoek Amsterdamseweg/Molenweg

AMSTELVEEN - Op de hoek van de Amsterdamseweg/ Molenweg in Amstelveen (tegenover molen De Dikkert) is afgelopen vrijdag een feestelijke paal geslagen in verband met de start van de bouw van een nieuw, uiterst luxe appartementencomplex met de naam Molenstaete.

Het kleinschalige complex, een project van Amstelpartners in samenwerking met SENVD Architecture en SOLAS BV Vastgoed, komt te bestaan uit drie woonlagen en zal vijf luxe woonappartementen (huur) bevatten. Blikvanger wordt een zeer groot penthouse op de bovenste etage van 173 m2. Bébouw Midreth is bij de bouw betrokken.

De betreffende locatie was jarenlang verloederd en een doorn in het oog van het gemeentebestuur. Wethouder Herbert Raat (VVD) maakte zich al tijden hard voor aanpak van de zichtlocatie in Amstelveen Noord.

[caption id="attachment_7552" align="alignleft" width="300"]Bébouw Molenstaete Amstelveen Herbert Raat Feestpaal Wethouder Herbert Raat (VVD) had afgelopen vrijdag de eer een zogenoemde feestelijk paal de grond in te werken, ter ere van de bouwstart van Molenstaete.[/caption]

Mooi moment
Dat de bouwstart van het luxe gebouw nu officieel is, vervult Raat met trots. Hij noemde het 'een prachtig moment' in zijn strijd tegen de verloedering in delen van Amstelveen en ziet in de nieuwbouw een aanwinst voor de buurt. Hij bedankte iedereen die aan het project mogelijk maakte ruimhartig.

Ondergrondse parkeerruimte
Onder het complex komt een bewonersparkeergarage voor auto's, fietsen en brommers. Alle appartementen krijgen namen van bekende molens. Klik hier voor meer informatie, tekeningen van de 5 appartementen en diverse 3D-impressies van het nieuwe complex dat in 2017 moet worden opgeleverd.


Meer nieuws

Winkels gisteren 19:00

JobZ: Stomerij Rembrandt zoekt personeel

Amstelveen - Op zoek naar een baan in de buurt? Momenteel zijn diverse bedrijven in regio Amstelveen op zoek naar personeel, zoals bijvoorbeeld Stomerij Rembrandt aan de Rembrandtweg in Amstelveen. 

112 gisteren 13:09

Zeer ernstig ongeval op N201 Amstelveen

Amstelveen - Op de provinciale weg N201 bij Amstelveen heeft donderdagmiddag een zeer zwaar ongeval plaatsgevonden, waarbij een 68-jarige bestuurder van een bestelbus om het leven is gekomen.

Algemeen gisteren 11:42

Toenemend wapenbezit in Amstelveen leidt tot deelname aan actie ‘Van je wapen af zonder straf’

Amstelveen - Dat het wapenbezit de laatste jaren vooral onder jongeren en jongvolwassenen toeneemt ziet de burgemeester van Amstelveen, Tjapko Poppens, logischerwijs als een zorgelijke ontwikkeling. Het is de reden dat Amstelveen deelneemt aan de landelijke actie ‘Van je wapen af zonder straf’, waarbij tussen maandag 11 tot en met zondag 17 oktober 2021 anoniem wapens kunnen worden ingeleverd.