Nieuwe tennisbanen Aemstelburgh geopend

AMSTELVEEN - In aanwezigheid van burgemeester Mirjam van 't Veld, wethouder Peter Bot, KNVB-voorzitter Rolf Thung en Aemstelburgh-voorzitter Victor Frequin zijn gisteren de nieuwe banen van het Amstelveense tennispark aan de Amsterdamseweg weer in gebruik genomen.

Na de extreem zware wateroverlast van vorig jaar hebben de banen van Aemstelburgh met behulp van de lokale overheid een volledige facelift ondergaan. Samen met de nieuwe banen, 12 tennisbanen en 2 minibanen, heeft Aemstelburgh ook de horeca in eigen beheer genomen. In zijn toespraak bedankte voorzitter Victor Frequin de gemeente voor het in de vereniging gestelde vertrouwen en stelde hij dat dit vertrouwen niet beschaamd zou worden.

Ledenverlies
De vereniging gaat er hard aan werken om het ledenverlies van dit seizoen zal komend seizoen goed te maken. Met nieuwe banen, verbeterde faciliteiten en een eigen horeca wil Aemstelburgh naar een 8 maanden seizoen. Dan zal er op het mooi gelegen tennispark aan de Amsterdamseweg van half maart tot half november getennist kunnen worden.

Bij de opening gaven kinderen van Aemstelburgh een demonstratie van tenniskids, de nieuwe manier om nog eenvoudiger tennis te leren spelen.

 


Meer nieuws

Advertorial Sport gisteren 20:00

Buitensporten enorm in opmars

Amstelveen - Heleen van Ketwich Verschuur heeft als directeur van AmstelveenSport, de organisatie die zich op meerdere vlakken inzet om Amstelveners gezond te laten bewegen, de afgelopen maanden voor nieuwe uitdagingen gestaan. Door de corona-crisis kwamen binnen no-time sportverenigingen, sportaccommodaties en scholen stil te liggen.

Amstelveen van voorheen gisteren 19:50

Amstelveen van voorheen (202)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 202 een foto van de Dorpsstraat in het Oude Dorp zoals deze er vroeger uitzag.

Politiek gisteren 11:55

Actief voor Amstelveen: Burgerparticipatie moet op de schop

Amstelveen - Na grote onvrede bij veel omwonenden rond de startnotitie Alleman Kwartier, het beeldkwaliteitsplan Oude Dorp en verkeerswijzigingen in Bovenkerk, is de lokale politiek partij Actief voor Amstelveen (AVA) helemaal klaar met het huidige participatiebeleid van de gemeente Amstelveen. De partij komt met een initiatiefvoorstel.

Politiek gisteren 11:39

BbA: 'Planprocessen gemeente niet meer van deze tijd'

Amstelveen - Oppositiepartij Burgerbelangen Amstelveen (bbA) vindt de huidige planprocessen die gemeente Amstelveen hanteert niet meer van deze tijd. Dat laat de lokale partij weten in een persbericht, nadat afgelopen woensdag in de gemeenteraad vernieuwingsplannen in de wijken Bankras/Kostverloren (Allemanskwartier) en het Oude Dop (herinrichting) ondanks veel tegenstand uit de buurt toch akkoord kregen. 'Bewoners en omwonenden maar ook de raad worden keer op keer geconfronteerd met een ‘in beton gegoten’ startnotitie', stelt bbA.

Wonen gisteren 11:24

Allemansbelang: ‘Participatie wijkbewoners een gotspe’

Amstelveen – De Stichting Allemansbelang noemt het participatietraject waarin wijkbewoners zijn betrokken bij het nieuwbouwplan Allemanskwartier een gotspe. Dat meldt de woordvoerder van de stichting in een persbericht, nadat de gemeenteraad afgelopen woensdag met een minieme meerderheid akkoord ging met de startnotitie.

Advertorial Sport gisteren 10:00

GYM VAN TOEN: Bewegen was nog nooit zo leuk

Amstelveen - Trefbal, apenkooien, touwklimmen. Deze woorden nemen ons mee naar die gymzaal waar je als kind heerlijk kon spelen. ‘Het tovert een glimlach op het gezicht van veel mensen als je over de gymlessen van vroeger begint’, zegt Ewoud van Dulken. Hij is initiatiefnemer van GYM VAN TOEN en heeft als missie om deze jeugdherinneringen landelijk weer tot leven te brengen.