Pixabay.com

1 miljoen uit Amstelveens corona-noodfonds voor door lockdown getroffen ondernemers

Amstelveen – De Amstelveense gemeenteraad heeft gisterenavond met een ruime meerderheid besloten 1 miljoen euro vrij te maken uit het lokale corona-noodfonds om ondernemers te kunnen compenseren die aantoonbaar economisch nadeel ondervinden door de corona-crisis. Het voorstel was een initiatief van D66.

D66 diende het voorstel, getiteld ‘Compensatie lasten voor noodlijdende lokale ondernemers door de corona-uitbraak’, gisterenavond tijdens de begrotingsbehandeling van de gemeente via een amendement in. Het voorstel voorziet in compensatie voor het gebruikersdeel van de OZB voor zwaar getroffen ondernemers.

Alleen de Socialistische Partij zag niets in dat voorstel en stemde tegen. Alle andere partijen stemden voor het door D66 ingediende amendement. De (geamendeerde) begroting 2021 werd overigens ook met een grote meerderheid aangenomen door de gemeenteraad. Ook hier steunde alleen de Socialistische Partij de begroting niet.

Uitkomst

De noodvoorziening kan volgens de democraten uitkomst bieden voor ondernemers die in zwaar weer zitten door de coronamaatregelen, bijvoorbeeld door een verplichte sluiting.

De partij hoopt om op deze manier ondernemingen door de crisis heen te helpen. D66 greep een oproep van een groep ondernemers aan, gericht aan onder andere burgemeester Tjapko Poppens en D66-wethouder Floor Gordon (Economische Zaken). ‘Wij willen meer doen voor ondernemers die door deze tweede lockdown wederom hard geraakt worden’, sprak fractievoorzitter Harmen van der Steenhoven.

'Vooralsnog steunde gemeente Amstelveen vooral culturele instellingen en minima, maar het lokale bedrijfsleven is sinds de corona-uitbraak (gedeeltelijk) stil komen te liggen. ‘Veel lokale ondernemers ervaren hiervan de economische en maatschappelijke gevolgen,’ aldus D66.

 


Meer nieuws

112 vandaag 19:51

Overval op supermarkt Lindenlaan Amstelveen

Amstelveen - Aan de Lindenlaan in Amstelveen Zuid is maandagavond even voor 19.30 uur een supermarkt overvallen. Daarbij is gedreigd met een wapen; een onbekend geldbedrag is buitgemaakt.

Politiek vandaag 10:07

Burgerbelangen Amstelveen: biedt RTVA reële kans, pak uitgestoken hand aan

Amstelveen – Nu de lokale omroep RTVA tot 2024 de uitzendlicentie heeft gekregen van het Commissariaat voor de Media, vindt de lokale politieke partij Burgerbelangen Amstelveen (bbA) dat de gemeente er voor moet zorgen dat RTVA op basis van een reëel subsidiebedrag haar werkzaamheden kan hervatten en dat de hand die de omroep nu heeft uitgestoken aangepakt moet worden.