Donny en Mike van Kaizen Gym

10 jaar Kaizen Gym

Amstelveen - Het is deze maand exact tien jaar geleden dat Donny Brouwer en Mike van Beek Kaizen Gym oprichtten. De exclusieve personal trainingfaciliteit, gebaseerd op de Japanse denk- en werkwijze waarbij de volledige focus ligt op continue verbetering, bleek een schot in de roos. Een decennium na de oprichting is het duo nog lang niet klaar en vastberaden om samen met het team personal trainers en geheel in de lijn van de Kaizen-filosofie, de succesvolle PT-formule verder door te ontwikkelen.

Kaizen Gym heeft nog altijd bijzonder veel klanten van het eerste uur en dat is misschien wel een van de beste bewijzen dat Kaizen Gym de meest doelgerichte training- en coaching faciliteit in de regio is.

Blijvende verbetering

Personal trainers Donny & Mike besloten het ruim tien jaar geleden over een heel andere boeg te gooien. Ze zochten een nieuwe, effectieve manier om de levenskwaliteit van cliënten blijvend te verbeteren. Het resulteerde in Kaizen Gym, een weloverwogen all-in aanpak bestaande uit specifieke krachttrainin gonder begeleiding, persoonlijke voedings-, rust- en leefstijladviezen, tot voortgangsmetingen en blessurebehandelingen aan toe. ‘Het een kan niet zonder het ander,’ zegt Mike. Hij is net als Donny het levende voorbeeld dat een gezonde levensstijl volgens de Kaizen-filosofie zijn vruchten afwerpt en dat brengen ze 1-op-1 over aan cliënten.

Kwaliteit

Bij alles wat Kaizen Gym doet is kwaliteit leidend. Een dubbel bedrijfspand op het bedrijventerrein aan het Schinkeldijkje is al tien jaar de thuisbasis van Kaizen Gym en herbergt een ruime, nette en schone trainingsfaciliteit, aangevuld met vier ruime persoonlijke kleedkamers, waarvan 2 met privésauna - en een bar in lounge-achtige setting. Het is een aangename locatie waar zowel relaxte als professionele sfeer bepalend is. Koffie, thee, shakes, supplementen: ze zijn allemaal van de beste kwaliteit.

Voor beginners en gevorderden

Bij het inplannen van trainingen is de agenda van de cliënt altijd leidend. ‘Veel mensen hebben een drukke agenda en daar passen wij ons op aan. Of iemand nu om 7 uur in de ochtend of 9 uur ’s avonds wil trainen,’ zegt Mike. De trainingen zijn geschikt voor alle niveaus en alle leeftijden, omdat Kaizen Gym altijd individueel maatwerk levert. ‘Ook als je geen sportervaring hebt of denkt geen aanleg te hebben, ben je bij ons welkom. We doen vooraf een uitgebreide, vrijblijvende intake, inclusief lichaamsmeting en stellen in nauw overleg een trainingsschema samen waarin we persoonlijke en realistische doelen stellen, aangevuld met voedingsadviezen en leefstijlaanpassingen. Via periodieke InBody®-metingen houden we de voortgang in de gaten en stellen we doelen en trainingen bij waar nodig.’

Niet te kopiëren

Natuurlijk is het succes van Kaizen Gym in de fitnessbranche niet onopgemerkt gebleven, maar de formule en werkwijze van Kaizen Gym blijkt moeilijk te evenaren. Donny & Mike zijn vanaf dag 1 altijd van eigen kracht uitgegaan. De professionele, maar anderzijds ook vriendelijke en relaxte sfeer bij Kaizen Gym is feitelijk niet te kopiëren, mede omdat Donny en Mike een gedreven en uniek team personal trainers om zich heen hebben weten te verzamelen die de Kaizen-filosofie uitstralen. De verschillende ervaren trainers houden er een pro-actieve werkwijze op na en vullen elkaar perfect aan. Ze maken van Kaizen Gym een haast onverslaanbaar team.

Krachttraining

Specifieke 1-op-1 krachttraining is bij Kaizen Gym de basis voor succes. Bij Kaizen Gym vind je, wellicht tegen de verwachting in, geen rijen loopbanden of crosstrainers in de fitnessruimte en ook kan je niet even binnenlopen om zelf aan de slag te gaan. Er wordt louter onder strikte begeleiding getraind, met voornamelijk specifieke fitnessapparatuur en losse gewichten. Dat er uitsluitend 1-op-1 wordt getraind heeft een reden. ‘Krachttrainingen worden al snel inefficiënt als oefeningen verkeerd of niet goed genoeg worden uitgevoerd. Door continu bij te sturen op een goede uitvoering van oefeningen halen we het maximale uit elke training. We zeggen altijd, the devil is in the detail. En ook net even dat setje extra, het setje dat je vaak niet doet als je alleen traint, is belangrijk. ‘That’s where the magic happens,’ zegt Donny.

‘Maar we trainen altijd binnen de mogelijkheden en naar het niveau van onze cliënten, aangepast op persoonlijke doelen. Iemand volledig over de kling jagen werkt averechts en werkt bovendien blessures in de hand, maar we zorgen wel degelijk dat we in de magische zone terechtkomen.’ Geen cardiotraining, is dat wel effectief ? ‘Dat we geen langdurige cardio-oefeningen doen betekent niet dat er niet aan conditie wordt gewerkt. Integendeel,’ zegt Mike. ‘Veel mensen verwarren conditie met uithoudingsvermogen. Uithoudingsvermogen is slechts een onderdeel van je algehele conditie, die uit meerdere factoren bestaat. In onze trainingen komen alle conditiefactoren aan bod.’

Vinger op de zere plek

De ervaren trainers weten veel van de werking van het menselijk lichaam en scholen ook continu bij. Mike is bijvoorbeeld een ware specialist op het gebied van blessurebehandelingen, maar weet ook feilloos de vinger op de zere plek te leggen als het aankomt op onderliggende problematieken bij cliënten, die een remmende werking kunnen hebben op de effectiviteit van trainingen.

‘Veel mensen slapen bijvoorbeeld slecht en daar is vaak een aanwijsbare oorzaak voor. Ze denken dat het voornamelijk met stress en spanningen in privé- of werkomgeving te maken heeft en dat is vaak ook deels zo, maar voeding en training zijn net zo essentieel als je je nachtrust wilt verbeteren. Gerichte training, andere voeding of bijvoorbeeld een supplement als magnesium kan wonderen doen. Wij proberen in overleg met cliënten, in weloverwogen stappen, de totale levenskwaliteit te verbeteren. Het is voor iedereen een andere puzzel en wij leggen de puzzelstukjes op de juiste plek. Hoe meer stukjes op de juiste plek komen te liggen, hoe sneller de puzzel compleet wordt.’

In-company trainingen

Kaizen Gym heeft een zeer gevarieerd klantenbestand, maar naast particuliere trainingen worden ook bedrijfsmatige in-company trainingen gegeven. Kaizen heeft momenteel ook een geheel ingerichte trainingsfaciliteit op GreenPark Aalsmeer, waar personeel uit de sierteeltsector wordt getraind. ‘Steeds meer werkgevers zien het belang van gezonde werknemers. Ons team wordt ingehuurd door bedrijven die een x-aantal uren personal training voor personeel afnemen. Zij krijgen exact dezelfde begeleiding. Het resulteert in minder ziekmeldingen, een lagere uitstroom en werknemers die zich happy voelen, heel belangrijk en actueel in deze tijd.’

Levenswijze

De grootste voldoening halen Donny & Mike uit cliënten die de Kaizen-filosofie weten te adopteren en er een levenswijze van weten te maken, want dat is het uiteindelijke doel. Daar zijn in de afgelopen jaren tal van voorbeelden van en als het aan hen ligt volgen er nog veel meer. ‘We zijn nog lang niet klaar en we blijven onze formule perfectioneren en uitbreiden, om mensen uiteindelijk te laten profiteren van een sterk verbeterde levenskwaliteit tot in lengte van jaren,’ besluit Donny. Benieuwd wat Kaizen Gym voor jou kan betekenen? Maak vrijblijvend een afspraak (info@kaizengym.nl). Op de website www.kaizengym.nl vind je uitgebreide informatie.

KAIZEN GYM ZOEKT PERSONAL TRAINERS

Wegens groei en uitbreiding is Kaizen Gym op zoek naar personal trainers die het team de komende jaren willen versterken. ‘We vragen een vakkundige, flexibele, professionele en servicegerichte instelling. Je kunnen inleven in (het niveau van) onze cliënten is bij ons heel belangrijk,’ zegt Donny. ‘Bij Kaizen Gym kun je je als personal trainer verder ontwikkelen dankzij een inspirerend team van trainers en uitstekende faciliteiten.’
Is dit de baan voor jou? Mail dan je persoonlijke cv naar info@kaizengym.nl.

Dit artikel verscheen eerder in de september editie van AmstelveenZ Magazine, nummer 81.


Meer nieuws

112 gisteren 11:06

Forse aanrijding in Westwijk

Amstelveen - Op de kruising van de Sacharovlaan en de Asserring in Westwijk heeft maandagochtend een forse aanrijding plaatsgevonden tussen een personenauto en een bestelbus.

Algemeen gisteren 09:45

Amstelveen wil af van openingen Bosrandbrug in spits: 'Files staan tot aan Loogman'

Amstelveen - Verkeer van en naar Amstelveen ondervindt in toenemende mate hinder van de Bosrandbrug die in spitstijden open gaat om vaarverkeer door te laten. Daardoor ontstaan lange files op de toch al drukke Bosrandweg (N231) en Fokkerweg (N232). Amstelveen dringt er bij monde van wethouder Herbert Raat (Verkeer, VVD) bij de provincie op aan om de openingstijden van de brug aan te passen en deze in de criuciale spitsuren niet te openen voor vaartuigen.

112 20 mei 2024 09:05

Twee gewonden bij ongeval tussen auto en fatbike

Amstelveen - Op de rotonde aan de Sportlaan/Van der Hooplaan is zondagavond de bestuurder van een personenwagen in aanrijding gekomen met een fatbike met twee opzittenden.