12 jaar later: Politie Amstelveen staat stil bij omgekomen Gabrielle Cevat

Amstelveen – Het is vandaag twaalf jaar geleden dat Nederland werd opgeschrikt door de dood van de Amstelveense politieagente Gabrielle Cevat. ‘Never forgotten’, meldt Politie Amstelveen vandaag op social media, met een indrukkwekkende YouTube-video.

Gabrielle Cevat werd op 9 juli 2008 neergeschoten toen ze een automobilist wilde aanspreken op zijn dwaze rijgedrag. Onderweg naar haar werk had ze de hevig slingerende auto voorbij zien komen. Aan de Piet de Winterlaan schoot de dader haar zonder pardon neer. Ze overleed ter plekke.

Op YouTube staat een door Thin Line Bracelets in samenwerking met de familie van het slachtoffer gemaakte tribute aan Cevat, die Politie Amstelveen vandaag deelde.

Gemeente Amstelveen besloot enkele jaren geleden al dat Gabrielle Cevat een eigen straatnaam krijgt als eerbetoon, in de nog te bouwen wijk De Scheg in Amstelveen Zuid. 

Een collega van Cevat publiceerde in 2016 een zeer aangrijpend en gedetailleerd blog op Facebook over de gebeurtenis op 9 juli 2008 ter nagedachtenis aan de overleden agente:

 


Meer nieuws

Amstelveen van voorheen gisteren 20:08

Amstelveen van voorheen (207)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 207 een foto uit het Amsterdamse bos uit 1967.

Algemeen 8 aug. 2020 08:00

Hoe gaat het met Rens en Rachel van Hilst op Camping44? (Wij Emigreren, SBS6)

Amstelveen - AmstelveenZ verhaalde begin dit jaar over de avonturen van Rens & Rachel van Hilst, die eind 2018 Amstelveen vaarwel zwaaiden om een volledig nieuw leven op te bouwen en een boerencamping (Camping44) te beginnen in het Italiaanse Loro Piceno. Hoe gaat het nu met het gezin, dat in 2019 te zien was in de eerste aflevering van Wij Emigreren bij SBS6?