Archief Rob Franken

15 maanden celstraf (6 voorwaardelijk) voor neersteken man in Amstelveen, reeks diefstallen en heling

Amstelveen - Een 33-jarige man is veroordeeld tot 15 maanden gevangenisstraf waarvan 6 maanden voorwaardelijk, onder meer omdat hij op 21 augustus 2021 in Amstelveen een man in zijn schouder stak. Ook pleegde de man een flink aantal diefstallen (al dan niet samen met een ander) en werkte hij mee aan heling van een bestelbus en een scooter.

Het steekincident vond op een vroege zomerochtend in 2021 plaats aan de Van Hattumweg in Amstelveen. De rechter concludeerde dat de 33-jarige verdachte zich die ochtend schuldig maakte aan poging zware mishandeling, door het slachtoffer met een mes in zijn schouder te steken en/of te snijden. 

‘Dit is een ernstig feit waarmee verdachte een onaanvaardbare inbreuk heeft gemaakt op de persoonlijke en fysieke integriteit van het slachtoffer. Dat het letsel van het slachtoffer beperkt is gebleven, is niet aan verdachte te danken. Daarnaast heeft verdachte zich schuldig gemaakt aan een diefstal met geweld,' zo valt te lezen in het rechtbankverslag. Ook wordt duidelijk dat de verdachte niet schuw niet om geweld te gebruiken.

Diefstallen Bloemenveiling

Verder blijkt de verdachte zich schuldig te hebben gemaakt aan een flink aantal diefstallen, al dan niet samen met een ander, en aan heling van een bestelbus en een scooter. 'De diefstallen zijn gepleegd op een voor de verdachte bekend terrein, namelijk de Bloemenveiling, waarbij verdachte brutaal te werk is gegaan', zo valt te lezen in het rechtbankverslag.

Eigen financieel gewin

De rechtbank noemt diefstal en heling hinderlijke en ernstige feiten, die voor de slachtoffers, naast veel ongemak en materiële schade, ook een onveilig gevoel met zich meebrengen: 'Verdachte heeft zich enkel laten leiden door zijn eigen financiële gewin en zich geen moment bekommerd om de financiële en andere gevolgen van het delict voor de slachtoffers. Daarnaast heeft verdachte er door zijn handelen blijk van gegeven geen respect te hebben voor de eigendommen van anderen.' 

Ernstige zorgen bij rechtbank

De hoeveelheid strafbare feiten en de omstandigheid dat verdachte geen verantwoordelijkheid neemt voor zijn gedrag, baart de rechtbank ernstig zorgen. De rechtbank nam een reclasseringsadvies , om de verdachte een deels voorwaardelijke gevangenisstraf met voorwaarden op te leggen, over. Hij moet zich onder meer ambulant laten behandelen. Ook moet hij ruim 1100 euro schadevergoeding betalen.


Meer nieuws

Algemeen vandaag 11:49

Vaste politiekraam op vrijdagmarkt Amstelveen blijkt al snel schot in de roos

Amstelveen - Dat de politie vanaf vandaag wekelijks op de vrijdagmarkt in Stadshart Amstelveen staat met een zogenoemde 'verbindingskraam' wordt door het publiek zeer gewaardeerd.  Al na enkele uren is gebleken dat er grote behoefte is aan laagdrempelig contact met de politie.  

Wonen vandaag 10:51

Van Oud-Zuid naar The Mayor

Amstelveen - Leo (68) en Anja (66) Bronkhorst woonden praktisch om de hoek van The Mayor aan de Minervalaan in Amsterdam-Zuid. Het was een prachtig appartement, maar het ontbreken van een buitenruimte voelde toch niet goed. Het stel was gewend aan een huis met een grote tuin, maar het onderhoud wilden ze niet meer. In The Mayor vonden ze het beste van twee werelden.

Winkels vandaag 10:29

Stadshart Amstelveen verwelkomt nieuwe winkels

Amstelveen - Winkelcentrum Stadshart Amstelveen blijft in beweging met de aankondiging van nieuwe winkelopeningen. De transformatie van Pandora naar een nieuw winkelconcept is voltooid en binnenkort openen ook nieuwe winkels van BioSwiss Alps, Norah en Leonidas in het Stadshart om de diversiteit van het winkelaanbod te versterken.

Algemeen gisteren 15:55

Kinderen t/m 12 jaar opgelet: maak met jouw Amstelveense natuurfoto kans op een Canon Zoemini 2-printer

Amstelveen – De fotowedstrijd Natuurlijk Amstelveen van Canon en Visit Amstelveen duurt nog tot en met komende zondag 21 april 2024. De wedstrijd kent ook een speciale kids-categorie (t/m 12 jaar). De  jonge fotograaf die de mooiste foto maakt wordt beloond met een een Canon Zoemini 2-printer in zakformaat, waarmee foto’s direct vanaf een smartphone geprint kunnen worden.  

Algemeen gisteren 14:38

Fietsendieven sloegen vorig jaar bijna 500 keer toe in Amstelveen

Amstelveen - Fietsendieven hebben vorig jaar flink huisgehouden in Amstelveen. In een jaar tijd werden bijna 500 aangiftes gedaan van fietsdiefstal. Het werkelijke aantal diefstallen ligt vermoedelijk hoger, omdat niet iedereen aangifte doet.