VLN Nieuws, Sam de Joode
112

16-jarige Amstelvener vast op verdenking van betrokkenheid bij dodelijke steekpartij Amsterdam

Amstelveen - Een 16-jarige jongen uit Amstelveen wordt verdacht van betrokkenheid bij een dodelijke steekpartij in Amsterdam, waarbij gisteren (18 januari) een 29-jarige man uit Nijmegen kwam te overlijden. Ook een 15-jarige jongen uit Uithoorn en een 16-jarige Amsterdammer zijn aangehouden.

De politie kreeg gisteren rond 16.15 uur kreeg een melding van een steekincident aan Meer en Vaart in Amsterdam. Toegesnelde agenten troffen daar een zwaargewonde man aan; hij werd overgebracht naar een ziekenhuis en overleed daar aan zijn verwondingen.

Ruzie op straat

Volgens de politie lijkt het erop dat het slachtoffer bij een ruzie op straat, waarbij meer mensen waren betrokken, met een mes is gestoken.

De 16-jarige Amstelvener en de 15-jarige Uithoornaar werden vrijwel direct na het steekincident aangehouden: de derde verdachte uit Amsterdam (16) werd vandaag opgepakt.

Alle verdachten zitten nog vast. Zij zitten in beperkingen, wat betekent dat zij alleen contact mogen hebben met hun advocaat. In dit stadium kan de politie nog geen nadere informatie geven over de zaak.

Getuigen gezocht

Om zo goed mogelijk in kaart te brengen wat er precies is gebeurd, vraagt de recherche aan getuigen om zich te melden. Mensen die mogelijk relevante informatie of beeldmateriaal hebben en nog niet met de politie hebben gesproken, wordt verzocht contact op te nemen met de politie. Dat kan via telefoonnummer 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem (klik hier). Ook kan een online tipformulier worden ingevuld op de website van de politie (zie hier).


Meer nieuws

Algemeen gisteren 15:34

Meer dan helft dodelijke verkeersslachtoffers in Noord-Holland (87) reed op de fiets

Amstelveen - In de provincie Noord-Holland waren in 2023 87 dodelijke verkeersslachtoffers te betreuren. Meer dan de helft van de verkeersslachtoffers in de provincie reed op de fiets. De provincie wil het aantal slachtoffers terugdringen door zich op basis van data te richten op locaties en doelgroepen waar het risico op een ongeval met letsel het grootst is.

Algemeen gisteren 10:39

Politie met Mobiel Media Lab & Veiligheidskraam naar Stadsplein Amstelveen

Amstelveen – Politie en gemeente geven op vrijdag 19 april en zaterdag 20 april 2024 op het Stadsplein voorlichting over veiligheid. Vrijdag kunnen inwoners terecht bij een informatiekraam op de weekmarkt en zaterdag komt het Mobiel Media Lab van de politie naar het Stadsplein.

Wonen gisteren 09:55

Gemeenteraad mag zich gaan buigen over eerste fase nieuwbouwplan Allemankwartier

Amstelveen – De gemeenteraad mag zich binnenkort gaan buigen over het plan om 33 woningen te bouwen aan het Oostelijk Halfrond, naast basisschool De Bloeiwijzer. Ook de realisatie van een nieuw multifunctioneel gebouw dat dienst zal doen al wijkcentrum én medisch centrum (inclusief apotheek) staat op de agenda.