Recherche-onderzoek naar de schietpartij [Foto: Davey Photography, Davey Baas]
112

16-jarige jongen verdacht van betrokkenheid bij dodelijke schietpartij Amstelveen

Amsterdam - De politie heeft een 16-jarige Amsterdammer aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij het dodelijk schietincident in Amstelveen op 22 december 2021. Een 56-jarige man uit Almere kwam hierbij om het leven; hij werd op klaarlichte dag midden op straat neergeschoten.

Een dag na het schietincident hield de recherche al twee Amsterdammers van 21 en 22 jaar aan. De 22-jarige man werd na het verhoor heengezonden, maar blijft wel verdachte.

De 21-jarige verdachte werd voorgeleid aan de rechter-commissaris die hem voor veertien dagen in bewaring stelde. Het voorarrest van deze verdachte is inmiddels verlengd met 90 dagen. 

De pas 16-jarige Amsterdammer die gisteren blijkt te zijn aangehouden, zit in beperkingen. Dit houdt in dat hij alleen contact mag hebben met zijn advocaat. De verdachte zal vrijdag worden voorgeleid aan de rechter-commissaris. 

De schietpartij vond plaats midden in een woonwijk (Wieringerstraat in Randwijck) in Amstelveen Noord. Op het moment van de schietpartij speelden er kinderen in de buurt; een verdwaalde kogel doorboorde ook een raam van een bewoonde flatwoning. 


Meer nieuws

Algemeen gisteren 16:19

'Fakkel- en lichtjestocht door Amstelveen trekt 40 belangstellenden'

Amstelveen - Gisterenavond werd in Amstelveen voor de tweede keer een fakkel- en lichtjestocht gehouden door tegenstanders van het coronabeleid. Zo'n veertig deelnemers van de tocht wandelden volgens de initiatiefnemers door het centrum van Amstelveen 'ten behoeve van de vrijheid en verbinding van mensen die zich niet (langer) kunnen vinden in de in hun ogen buitenproportionele coronamaatregelen'.