21-jarige Amstelvener opgepakt voor mishandeling in Breda

Amstelveen - Een 21-jarige Amstelvener is op Eerste Pinksterdag opgepakt in Breda omdat hij wordt verdacht van de mishandeling van een 43-jarige inwoner van die stad. De mishandeling had plaats rond een muziekevenement op het Chasséveld in Breda, waar zich diverse incidenten voordeden.

In totaal werden bij verschillende incidenten op en rondom het evenement zeven verdachten aangehouden; een daarvan was de 21-jarige Amstelvener. Hij zou een 43-jarige inwoner van Breda hebben mishandeld. De Amstelvener werd aangehouden aan de Kloosterlaan in Breda.

Tijdens het evenement werd ook een 36-jarige man met een mes gestoken door een 19-jarige Rotterdammer. De Rotterdammer zou zich opdringerig door het publiek hebben bewogen en mensen hebben geduwd. Toen het slachtoffer daar wat van zei, moest hij dat bekopen met een messteek in zijn zij. Hij raakte wonder boven wonder niet ernstig gewond en kon worden behandeld door de EHBO-post.

De politie meldt dat rond het evenement ook een 18-jarige man uit Hendrik Ido Ambacht werd aangehouden omdat hij een beveiliger zou hebben geslagen; een 16-jarige jongen uit Dordrecht werd gearresteerd ter zake lokaalvredebreuk en twee mannen uit Breda, 32 en 34 jaar, werden gearresteerd voor het verstoren van de openbare orde. Een 16-jarige jongen uit Groningen werd opgepakt omdat hij twee meisjes onzedelijk betast zou hebben. De politie schreef in totaal 19 HALT-verwijzingen uit voor jeugdige alcoholdrinkers en minderjarigen met valse ID-bewijzen.  


Meer nieuws

112 vandaag 13:49

Grote politie-inzet in centrum Amstelveen: verdachte situatie in bus

Amstelveen - De politie heeft delen van het centrum van Amstelveen afgezet en is met veel eenheden ter plaatse in de omgeving van het busstation. De politie spreekt van een verdachte situatie in een bus, waarbij een passagier een verdacht pakketje bij zich zou hebben gehad. De bus is op Meander stopgezet en ontruimd.

Algemeen gisteren 17:14

'Ja-sticker' voor reclamefolders doet straks intrede in Amstelveen

Amstelveen - Als de gemeenteraad in april akkoord gaat - en dat is de verwachting - dan krijgen inwoners van Amstelveen vanaf 1 juni 2024 alleen nog reclamefolders in de bus als ze daar bewust voor kiezen door een Ja-sticker op hun brievenbus te plakken. De Nee/Ja en Nee/Nee stickers blijven ook gewoon van kracht.  

Algemeen 26 mrt. 2024 17:51

Pontjes over rivier de Amstel bij Nes en Kalfjeslaan later in de vaart

Amstelveen - De twee pontjes van Groengebied Amstelland (Smient en Fuut), die in het vaarseizoen fietsers en voetgangers over de Amstel brengen, gaan later in de vaart dan gebruikelijk door werkzaamheden aan de bruggen bij Ouderkerk aan de Amstel en Uithoorn.