21-jarige Amstelvener opgepakt voor mishandeling in Breda

21-jarige Amstelvener opgepakt voor mishandeling in Breda

Amstelveen - Een 21-jarige Amstelvener is op Eerste Pinksterdag opgepakt in Breda omdat hij wordt verdacht van de mishandeling van een 43-jarige inwoner van die stad. De mishandeling had plaats rond een muziekevenement op het Chasséveld in Breda, waar zich diverse incidenten voordeden.

In totaal werden bij verschillende incidenten op en rondom het evenement zeven verdachten aangehouden; een daarvan was de 21-jarige Amstelvener. Hij zou een 43-jarige inwoner van Breda hebben mishandeld. De Amstelvener werd aangehouden aan de Kloosterlaan in Breda.

Tijdens het evenement werd ook een 36-jarige man met een mes gestoken door een 19-jarige Rotterdammer. De Rotterdammer zou zich opdringerig door het publiek hebben bewogen en mensen hebben geduwd. Toen het slachtoffer daar wat van zei, moest hij dat bekopen met een messteek in zijn zij. Hij raakte wonder boven wonder niet ernstig gewond en kon worden behandeld door de EHBO-post.

De politie meldt dat rond het evenement ook een 18-jarige man uit Hendrik Ido Ambacht werd aangehouden omdat hij een beveiliger zou hebben geslagen; een 16-jarige jongen uit Dordrecht werd gearresteerd ter zake lokaalvredebreuk en twee mannen uit Breda, 32 en 34 jaar, werden gearresteerd voor het verstoren van de openbare orde. Een 16-jarige jongen uit Groningen werd opgepakt omdat hij twee meisjes onzedelijk betast zou hebben. De politie schreef in totaal 19 HALT-verwijzingen uit voor jeugdige alcoholdrinkers en minderjarigen met valse ID-bewijzen.  


Reacties