25.000 euro voor nieuwe gezondheidsideeën in 3 Amstelveense wijken

Amstelveen – Gemeente Amstelveen gaat jaarlijks 25.000 euro subsidie beschikbaar stellen om de gezondheid in drie Amstelveense wijken te bevorderen. Inwoners kunnen ideeën indienen om gezondheidsverschillen in de genoemde wijken te verkleinen.

Het gaat om de wijken Bankras-Kostverloren in Amstelveen Noord en Keizer Karelpark en Groenelaan in Amstelveen Zuid. Ook zorgprofessionals, verenigingen en onderwijsinstellingen met ideeën kunnen subsidie aanvragen. Meer informatie is te verkrijgen via subsidiebureau@amstelveen.nl  

GIDS

Met de subsidie krijgt het stimuleringsprogramma ‘Gezond in de Stad’ (GIDS) een vervolg. Doel is gezondheidsverschillen te verkleinen. Na een succesvolle invoering in Bankras_Kostverloren en Keizer Karelpark is nu ook Groenelaan toegvoegd.

Gezonde leefstijl

De gemeente ziet in Sportbedrijf Amstelveen, GGD en Participe Amstelland belangrijke partners om een gezonde leefstijl te stimuleren en kennis en ervaringen over gezondheid in Amstelveen te verzamelen.  Gezamenlijk organiseren en stimuleren zij bijvoorbeeld activiteiten om overgewicht bij jongeren te verminderen en een gezonde leefstijl bij jong en oud te bevorderen. 

Succesvol

Gezond in de Stad (GIDS) is een landelijk initiatief van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Zij stellen rijksgeld beschikbaar om gezondheidsverschillen in wijken met lagere sociaal economische status aan te pakken. De afgelopen jaren heeft Amstelveen vol ingezet op het stimuleringsprogramma. Dit is succesvol verlopen. Door welzijn, sport en gezondheid te combineren via wijkcoach en de buurtsportcoach zijn veel wijkbewoners betrokken bij de verschillende activiteiten. Amstelveen is hierdoor zelfs in 2017 uitgeroepen tot inspirerende GIDS gemeente.


Meer nieuws

Sport gisteren 13:42

Buitenseizoen zwembad De Meerkamp van start, maar nog zonder wedstrijdbad

Amstelveen - Het buitenseizoen van zwembad De Meerkamp gaat komende zondag 28 april van start, maar nog zonder opening van het grote (buiten-)wedstrijdbad. Door een te hoge grondwaterstand is het niet mogelijk om het wedstrijdbad buiten al op te starten, dit zal op z’n vroegst na de meivakantie zijn.

112 gisteren 11:44

Reanimatie in lijnbus; Legmeerdijk tijdelijk afgesloten

Aalsmeer - Hulpdiensten zijn vanmorgen opgeroepen vanwege een medische noodsituatie in een R-netbus (357) van Connexxion. De bus is stilgezet op de Legmeerdijk in Aalsmeer en de weg is afgesloten om ruimte te bieden aan hulpdiensten, die een reanimatie moesten uitvoeren.

Evenementen & Activiteiten 22 apr. 2024 10:56

Amstelveen Culinair: Ticketverkoop gestart met positieve reacties

Amstelveen - Het culinaire evenement, "Amstelveen Culinair", dat dit jaar op zaterdag  6 juli plaatsvindt, met een speciale editie voor bedrijven op 5 juli, heeft een goede start gemaakt met de ticketverkoop sinds 6 april. Het evenement trekt al veel aandacht en de tickets werden al volop geboekt.