300 bossen tulpen neergezet bij herdenkingsmonument in Amstelveen

Amstelveen - In het kader van de actie 'Bloemen voor 4 mei' zijn zondagochtend vroeg driehonderd bossen tulpen neergezet bij het herdenkingsmonument aan de Amsterdamseweg.

Dit jaar vindt er geen traditionele herdenkingsplechtigheid met publiek plaats bij het monument aan de Amsterdamseweg (ingang Broersepark) in verband met de coronacrisis. Iedereen wordt opgeroepen thuis te herdenken en niet naar een monument te gaan.

Om toch bloemen te kunnen leggen bij de oorlogsmonumenten is het Nationaal Comité 4 en 5 mei samen met Tikkie het bijzondere initiatief ‘Bloemen voor 4 mei’ gestart. Iedereen kan via Tikkie bloemen doneren, die bij de oorlogsmonumenten in Nederland (waaronder dus in Amstelveen) worden neergelegd.

Meer informatie over hoe (virtueel) een bloem te leggen is te vinden op de website van het Nationaal Comité 4 en 5 mei (klik hier)


Meer nieuws

Algemeen vandaag 13:00

Buurt op achterste benen na planpresentatie voormalige KwikFit-garage

Amstelveen - In de omgeving van het voormalige KwikFit-pand aan de Amsterdamseweg in de wijk Randwijck is grote onrust uitgebroken nadat een projectontwikkelaar plannen aan omwonenden heeft laten zien voor de bouw van een nieuw appartementencomplex. Bewoners zijn geschokt en geschrokken over het enorme bouwvolume.

Algemeen gisteren 21:00

Amstelveen by night (37)

Amstelveen - Tijdens de avondklokperiode deelt AmstelveenZ.nl in de rubriek #amstelveenbynight iedere avond om 21.00 uur een avondfoto uit Amstelveen. Op de 37e dag dat de avondklok geldt, een avondfoto van de A9.

Amstelveen van voorheen gisteren 18:44

Amstelveen van voorheen (236)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 236 een foto van het Amstelveense Broersepark dat vroeger simpelweg het Wandelpark heette.

Algemeen 27 feb. 2021 21:00

Amstelveen by night (36)

Amstelveen - Tijdens de avondklokperiode deelt AmstelveenZ.nl in de rubriek #amstelveenbynight iedere avond om 21.00 uur een avondfoto uit Amstelveen. Op de 36e dag dat de avondklok geldt, een foto van een helder avonduitzicht over de wijk Bankras.