Wethouder Frank Berkhout op bezoek bij leerlingen die de zomerschool volgen

300 kinderen volgen extra Zomerschool in Amstelveen na moeilijk lesjaar

Amstelveen - De Zomerschool Amstelveen, een initiatief voor basisschoolscholieren die door de coronamaatregelen en hun thuissituatie onderwijs gemist hebben of te weinig profijt hebben gehad van het online-onderwijs, is in volle gang. Zo’n 300 leerlingen volgen de Zomerschool Amstelveen.

De Zomerschool is verspreid over drie schoollocaties in Amstelveen. Basisscholen de Omnibus, de Horizon en de Westwijzer bieden kinderen van hun eigen en andere scholen een zinvol lesprogramma met veel ruimte voor plezier en uitstapjes. 

Wethouder Frank Berkhout (Onderwijs, D66) nam samen met de schooldirecteuren gisteren een kijkje op de eerste schooldag. Hij is blij dat het gelukt is om in Amstelveen een zomerschool te realiseren. 'Samen met alle partners is er hard en tot op het laatste moment gewerkt om dit voor elkaar te krijgen. Ik vind het dan ook heerlijk om te zien hoe enthousiast en gemotiveerd de kinderen er vanochtend bijzitten.'

Partners

Berkhout is verheugd dat het lesprogramma, naast taal en rekenen, veel ruimte voor sport, spel, cultuur en uitstapjes biedt: 'Dat maakt de zomerschool niet alleen zinvol,maar ook heel erg leuk.' De gemeente Amstelveen organiseert de zomerschool samen met de schoolbesturen en lokale sport- en culturele instellingen, zoals Amstelveen Sport, Platform C, de bibliotheek en vele andere partners.

Betrokken basisscholen zorgen dat de lessen afgestemd zijn op de leerjaren van de kinderen. Voor de nieuwkomers-leerlingen van de taalschool is er bovendien een speciaal programma. De zomerschool vindt plaats van 19 juli tot en met 30 juli 2021.


Meer nieuws

112 gisteren 10:18

Nachtelijke schuurbrand in Aalsmeer vermoedelijk door gloeiende BBQ-kolen

Aalsmeer - In de Karperstraat in Aalsmeer is afgelopen nacht een bewoner gewond geraakt door een schuurbrand die vermoedelijk is ontstaan door gloeiende restanten houtskool van een barbeque. De brandweer attendeert naar aanleiding van het incident mensen op het belang van veilig barbecuën.

Amstelveen van voorheen 1 aug. 2021 21:10

Amstelveen van voorheen (258)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 258 een foto uit 1947 van de Annakerk met daarnaast de Burgemeester Colijnweg.