Wethouders Herbert Raat en Floor Gordon gaven het startsein voor de bouw van UpMountain. [Gemeente Amstelveen]

3000 gegadigden voor 45 ultraluxe appartementen in Stadshart Amstelveen

Amstelveen - Voor het nieuw te bouwen luxe apppartementencomplex UpMountain, boven op het nieuwe Hudson's Bay-gebouw in Stadshart Amstelveen, was zoveel vraag dat er een lotingsprocedure aan te pas moest komen om tot de uiteindelijke kopers te komen: er hadden zich 3000 geïnteresseerden gemeld voor 45 woningen.

De bouw van het luxe appartementencomplex UpMountain, bovenop de toekomstige parkeergarage Q-Park en naast Hudson’s Bay in het Stadshart is inmiddels officieel van start gegaan. Wethouders Herbert Raat en Floor Gordon gaven het startsein voor het project waarvoor de kopers voor in de rij hebben gestaan. De vraagprijzen liepen op tot tegen de 3 miljoen euro voor het bovenste penthouse.

Behoefte

'De helft van de kopers zijn Amstelveners', zegt wethouder Raat vandaag in een persbericht van de gemeente. 'Dit geeft maar weer aan dat er ook grote behoefte is aan dit soort woningen. Het project dat ook Hudson’s Bay en Q-Park behelst is een mooie aanvulling en eyecatcher voor het Stadshart.'

De kopers hebben aangegeven het enorm te waarderen dat zij hun woning naar eigen inzicht kunnen invullen. Ze krijgen de vrijheid om binnen de mogelijkheden en regelgeving de indeling te bepalen. Het complex wordt naar verwachting eind volgend jaar opgeleverd.

Snel

De besluitvorming rondom dit project is snel verlopen. Goedkeuring door de gemeenteraad en van het bouwplan en verlening van de omgevingsvergunning heeft slechts een jaar geduurd. Peter Heuvelink, directeur van gebieds- en vastgoedontwikkelaar AM Noordwest, benadrukte in zijn speech dat dit bijzonder snel is. Ook ten opzichte van andere gemeenten waar zij projecten doen.

“Het project past binnen de ambitie om te komen tot een aantrekkelijke binnenstad”, zegt wethouder Gordon. “Hierbij moeten functies zoals wonen, winkelen, horeca, cultuur en werken elkaar versterken. Daarnaast wordt er duurzaam gebouwd. De woningen worden aangesloten op stadsverwarming en voorzien van zonnepanelen.”


Meer nieuws

Verkeer & Vervoer vandaag 10:10

Nachtelijke afsluitingen geschrapt na superieur werkweekend: 'Alles zat mee'

Amstelveen - De werkzaamheden aan het A9-viaduct over de Beneluxbaan zijn afgelopen weekend dermate  voorspoedig verlopen dat het niet meer nodig is om ook de nachten tot en met 11 mei te gebruiken voor werkzaamheden. De wegen onder het viaduct zijn komende twee weken ook gewoon beschikbaar, in tegenstelling tot eerder gecommuniceerd. ‘Een kwestie van een goede planning en ook wat geluk,’ verklaart Tom Paton van aannnemer VeenIX over het succesvolle werkweekend waarin 60 uur non-stop werd doorgewerkt. 

Sport gisteren 13:42

Buitenseizoen zwembad De Meerkamp van start, maar nog zonder wedstrijdbad

Amstelveen - Het buitenseizoen van zwembad De Meerkamp gaat komende zondag 28 april van start, maar nog zonder opening van het grote (buiten-)wedstrijdbad. Door een te hoge grondwaterstand is het niet mogelijk om het wedstrijdbad buiten al op te starten, dit zal op z’n vroegst na de meivakantie zijn.

112 gisteren 11:44

Reanimatie in lijnbus; Legmeerdijk tijdelijk afgesloten

Aalsmeer - Hulpdiensten zijn vanmorgen opgeroepen vanwege een medische noodsituatie in een R-netbus (357) van Connexxion. De bus is stilgezet op de Legmeerdijk in Aalsmeer en de weg is afgesloten om ruimte te bieden aan hulpdiensten, die een reanimatie moesten uitvoeren.