AmstelveenZ

33 miljoen voor nieuwe brug tussen Amstelveen en Ouderkerk

AMSTELVEEN - Hij komt ergens rond 2018: de langverwachte nieuwe brug over De Amstel, tussen Amstelveen en Ouderkerk. De kosten worden geraamd op 33 miljoen euro. 

De gemeenten Ouder-Amstel, Amstelveen, maar ook Stadsregio Amsterdam en provincie Noord-Holland tekenden daartoe gisteren een samenwerkingsovereenkomst.  Los van de provincie steken Amstelveen en Ouder-Amstel (als medewegbeheerders) en de Stadsregio Amsterdam bijna 7,4 miljoen euro in de brug, de rest komt uit de provinciale portemonnee.

Project
Het project (klik hier voor een stukje duiding) omvat verbreding van de huidige brug en aanpassing van weginfrastructuur aan beide kanten van de brugpassage over rivier De Amstel. Het dichtbij de brug gelegen kruispunt Amstelslag wordt voorzien van verkeerslichten en krijgt een belangrijke rol in de afwikkeling van het bestemmingsverkeer.

Bereikbaarheid
Het plan wordt momenteel verder uitgewerkt en planologisch voorbereid. De lokale bereikbaarheid tijdens de bouw van de brug, waarover onder ondernemers en inwoners grote zorgen bestaan,  krijgt in de uitwerking alle aandacht. Realisatie van de nieuwe brug is mogelijk in 2018.

N522
De provinciale weg N522 is een drukke weg en een belangrijke route voor R-netlijn 300 van Haarlem, via Schiphol naar Amsterdam Arena. De brug over de Amstel – gebouwd in 1936 – nadert het einde van de levensduur en is ook verkeerskundig aan vervanging toe: het is een flink knelpunt inde bereikbaarheid van zowel Amstelveen als Ouderkerk. De Stadsregio verleent overigens een subsidie ten behoeve van het openbaar vervoer en ter verbetering van de verkeersveiligheid.

Op de foto
De brug over rivier De Amstel.


Meer nieuws

Sport vandaag 14:52

Back to the Future bij NTC Amstelveen

Amstelveen - Van zondag 30 juni tot en met zondag 6 juli vinden er in Amstelveen twee grote internationale tennistoernooien plaats. 

112 vandaag 13:58

Zoekactie in Ouderkerkerplas naar 14-jarige: slachtoffer gevonden

Ouderkerk aan de Amstel - Dinsdagmiddag rond 13.00 uur is er in de Oudekerkerplas in Ouderkerk aan de Amstel een zoekactie op touw gezet. De politiehelikopter en brandweerduikers zochten vanaf de straat Aan de Wind het water af omdat er een 14-jarige jongen vermist zou zijn. Het slachtoffer is inmiddels gevonden en overgebracht naar het ziekenhuis.  

Rubriek: Onderweg op de A9 vandaag 10:54

27 juni: webinar over de werkzaamheden aan de A9

Amstelveen - Op donderdag 27 juni, van 20.00 uur tot 21.30 uur, wordt er een webinar georganiseerd (digitaal) over de werkzaamheden aan de A9 in Amstelveen. 

Evenementen & Activiteiten vandaag 09:00

Bovenkerk verandert 13 juli tijdens Zomerfeest in olympisch dorp

Amstelveen - Zaterdag 13 juli van 14.00 tot 19.00 uur vindt in het Urbanuspark het jaarlijkse Zomerfeest in Bovenkerk plaats. Deze keer staat het feest in het teken van de Olympische Spelen. Voor één dag wordt Bovenkerk een heus olympisch dorp met o.a. leuke sportieve activiteiten voor jeugdige bezoekers. Daarnaast kunnen geïnteresseerden ook dit jaar weer langskomen voor Heel Bovenkerk Bakt, de braderie, de barbecue, heerlijke hapjes en drankjes en diverse optredens.

Evenementen & Activiteiten gisteren 17:32

Amstelveen Culinair 2024: Een culinair feest aan de Poeloever

Amstelveen - De zomer is begonnen en dat betekent dat het bijna tijd is voor hét fijnproevers evenement van het jaar: Amstelveen Culinair. Op zaterdag 6 juli wordt de prachtige poeloever, met uitzicht over De Poel en het Amsterdamse Bos, omgetoverd tot een culinaire ontmoetingsplaats. Dit jaar is het extra speciaal omdat het terrein nog nooit eerder voor een evenement is gebruikt. Met het mooie weer kunnen bezoekers hier genieten van de zonsondergang over De Poel.

Algemeen gisteren 13:51

Nieuwe naam ontmoetingsruimte Kastanjeflat onthuld: Kastanjehof

Amstelveen - Met trots is de nieuwe naam van de ontmoetingsruimte in de Kastanjeflat bekend gemaakt: Kastanjehof. Het naambord werd feestelijk onthuld door wethouder Marijn van Ballegooijen, waarmee de vernieuwde ontmoetingsplek officieel in gebruik is genomen.