De groep startende ondernemers

34 startende ondernemers in Amstelveen klaar om de markt te bestormen dankzij ZAAI-programma

Amstelveen - Vierendertig startende ondernemers uit Amstelveen hebben succesvol het speciale ZAAI-ontwikkeltraject afgerond. Via het ZAAI-programma wordt (Engelstalige en Nederlandstalige) startende ondernemers in Amstelveen de kans om zich succesvol te ontwikkelen, te ‘groeien’ en te ‘oogsten’.

Wethouder Economische Zaken Adam Elzakalai was bij de uitreiking van de certificaten: ‘We willen extra blijven investeren in startende bedrijven, want die zijn belangrijk voor Amstelveense economie. Amstelveen is écht een internationale en ondernemende gemeente met meer dan 12.000 ondernemers en we willen ons goede ondernemersklimaat behouden.’

Wat is ZAAI Amstelveen

ZAAI heeft als doel om startende ondernemers in Amstelveen te helpen succesvol te ondernemen, door masterclasses, intervisie en bedrijfsbezoeken aan te bieden. Het is een initiatief van de gemeente Amstelveen dat, samen met de Rabobank en de Ondernemersvereniging Amstelveen, al 13 jaar wordt georganiseerd.

De afgelopen 6 maanden hebben de ZAAI-lingen diverse masterclasses gevolgd over onderwerpen die startende ondernemers op weg helpen met het bouwen van een stevige basis voor hun onderneming. Thema’s die aan bod komen zijn netwerken, social media, marketing, sales, AVG, financiën, doelen stellen en het opstellen van een ondernemingsplan. De trainers zijn veelal zelf oud ZAAI-ling. Tijdens de bedrijfsbezoeken en netwerkbijeenkomsten maken de ZAAI-lingen kennis met lokale MKB ondernemers en doen inspiratie op door het horen van hun ondernemersreis.

Kennistoename

Elzakalai: ‘De kennis over ondernemen van de ZAAI-lingen is heel erg toegenomen door het ontwikkeltraject ZAAI. Door de bedrijfsbezoeken aan RadarVertige, VireMedia, Kragtwijk, VireMedia, Flynth, Giga Storage, Van Poelgeest, ANNA, AM Match en netwerkbijeenkomsten van de OA is ook het netwerk van de deelnemers gegroeid. Ook zijn er mooie samenwerkingen ontstaan. Zo werkt een deelnemer met een eigen huidverzorgingskliniek nu samen met een voedingsdeskundige. En twee therapeuten, die elkaar via ZAAI hebben ontmoet, delen nu een werkruimte. We kijken uit naar een goede en leerzame editie volgend jaar.’ zegt wethouder Elzakalai.

ZAAI 2025
Eind 2024 gaat de inschrijving van start voor weer een nieuw ZAAI-Amstelveen programma. Voor informatie over het ZAAI programma kun je ook kijken op de website van ZAAI: www.zaaiamstelveen.nl.


Meer nieuws

112 gisteren 15:09

Auto's in botsing op kruising Beneluxbaan/Gondel

Amstelveen - Niet voor het eerst heeft er een aanrijding plaatsgevonden op het kruispunt Beneluxbaan/Gondel in Amstelveen Zuid. Twee auto's botsten op elkaar met flinke blikschade tot gevolg.

Politiek 23 jul. 2024 11:37

Burgerbelangen Amstelveen: zorgwoningen Maccabiadelaan toewijzen aan kwetsbare mensen met zorgvraag

Amstelveen – Op initiatief van de lokale politieke partij Burgerbelangen Amstelveen (bbA) gaat het College van B en W onderzoeken hoe de 41 zorggeschikte woningen aan de Maccabiadelaan direct kunnen worden toegewezen aan kwetsbare mensen met een zorgvraag. Ook wordt op initiatief van de lokale partij informatie over zorg beter toegankelijk voor inwoners met een hulpvraag.

Politiek 23 jul. 2024 11:30

Actief voor Amstelveen tevreden zomerreces in

Amstelveen – De lokale politieke partij actief voor Amstelveen is tevreden het politieke zomerreces ingegaan. De partij zag vorige week tijdens de behandeling van de Perspectiefnota drie moties aangenomen worden.