AmstelveenZ

3800 euro voor De Schakel dankzij haringparty

AMSTELVEEN - De eerste 'Rotary Haringparty At Sea' die in juni werd gehouden heeft een bedrag van maar liefst 3800 euro opgeleverd voor De Schakel, de Amstelveense vrijetijdsvereniging voor mensen met een beperking.

De cheque met het fraaie bedrag werd vanmiddag overhandigd op het terras van visrestaurant The WineKitchen At Sea, dat het decor was voor de drukbezochte haringparty. De Amstelveense visspecialist Henry Schilder zorgde voor de uitstekende haring op de avond. De haringparty voor het goede doel krijgt zeer waarschijnlijk volgend jaar een vervolg.

Keukenapparatuur
De Schakel die tal van activiteiten organiseert voor mensen met een verstandelijke beperking in Amstelveen was dolblij met het bedrag dat zal worden besteed aan professionele keukenapparatuur voor hun activiteit koken. Remco & Jessica Snoek van het visrestaurant trakteren De Schakel bovendien op een kook-avond zodra de keukenapparatuur is aangeschaft. 

Kwetsbaar
De Schakel heeft momenteel rond de 135 leden en rond de 120 actieve vrijwilligers. Het doel van de Schakel is om de vrijetijdbesteding van mensen met een beperking te bevorderen. De doelgroep is bijzonder kwetsbaar en zou zonder de hulp van vrijwilligers voor een groot gedeelte aangewezen zijn op de woonvoorzieningen. Deze woonvoorzieningen doen fantastisch werk, maar ook hier zijn de financiële middelen gering en vult de Schakel gelukkig een groot een gat.

Educatief
'Je kunt je voorstellen dat in alle activiteiten een educatief element zit. Enkele activiteiten bevorderen daadwerkelijk het functioneren van mensen in de maatschappij. Maar ook op een activiteit als caféavond of instuif, waar gezelligheid, samenzijn en ontmoetingen bevorderen centraal staan, leren we de mensen om met geld om te gaan, brengen we sociale omgangsnormen bij en ruimen we samen op, maken we samen schoon, etc.'aldus Marcel Bellis, bestuurslid.

Koken
'De activiteit koken bevordert het zelfstandig functioneren van de mensen thuis, maar ook hier is samen zijn en gezelligheid een belangrijk onderdeel van de dag. Voor deze activiteit zou het geweldig zijn als er gebruik kan worden gemaakt van een professionele oven en een goede keukenmachine. Met de keukenmachine kan men gerechten maken die tot nu toe niet goed te doen zijn met deze doelgroep.” 

Mogelijk gemaakt door
De 1e Rotary Haringparty werd mogelijk gemaakt door Rotaryclub Amstelveen Nieuwer-Amstel en The WineKitchen at Sea in samenwerking met Henry Schilder.


Meer nieuws

Politiek vandaag 13:10

Amstelveen moet vaart maken met opwekken van duurzame energie

Amstelveen –  Het is nog niet bijster goed gesteld met het opwekken van duurzame energie in Amstelveen. Om straks aan de doelstellingen voor 2030 te kunnen voldoen hebben oppositiepartijen CDA en Burgerbelangen Amstelveen (bbA) samen met coalitiepartij D66 de handen ineen geslagen om een versnelling van de lokale verduurzamingsopgave in gang te kunnen zetten.

Politiek vandaag 09:52

Veiligheidssubsidie werkt: geen inbraken meer door achterpadbeveiliging

Amstelveen – Gemeente Amstelveen draagt via een subsidieregeling financieel bij aan hang- en sluitwerk en kleine veiligheidsprojecten voor inwoners en bedrijven die hun objecten beter willen beveiligen. De regeling is aantoonbaar effectief, zo stelt raadslid Benjamin Smalhout (VVD) die tijdens de afgelopen raadsvergadering aandacht vroeg voor de subsidieregeling.

Verkeer & Vervoer gisteren 13:20

Woningen Oude Dorp en pastorie Annakerk tegen de vlakte voor verbreding A9

Amstelveen - Om ruimte te maken voor de verbreding en verdiepte aanleg van de A9 Amstelveen worden diverse woningen in het Oude Dorp, maar ook de pastorie naast de Annakerk, binnen enkele maanden gesloopt. De panden staan op de plek waar straks de extra rijstroken komen en de overkapping Oude Dorp wordt gerealiseerd.

Verkeer & Vervoer gisteren 10:13

Vernieuwd kruispunt Sportlaan/Beneluxbaan gaat eind juli open

Amstelveen - Het vernieuwde kruispunt Sportlaan/Beneluxbaan opent naar verwachting vrijdag 31 juli 2020. Vanaf juni moet het verkeer rekening houden met veel wisselende omleidingen en afsluitingen om het kruispunt definitief gereed te kunnen maken.

Algemeen gisteren 10:01

5 keer een check om het op je werk leuk (en vol) te houden

Brigitte Kaandorp zong ‘Ik heb een zwaa-aa-aar leven’. Als jij daar zaken in herkent als het gaat om je werkzame leven, wordt het tijd om veranderingen aan te brengen. Hier volgen vijf adviezen om weer fris en fruitig naar je werk te gaan.