Politie.nl
112

41-jarige Amstelvener verdacht van dodelijke schietpartij Amsterdam

Amstelveen – Een 41-jarige Amstelvener wordt verdacht van de dodelijke schietpartij die gisteren plaatsvond in Amsterdam-West.

De Amstelvener werd op de Admiraal de Ruijterweg aangehouden na de schietpartij bij een horecagelegenheid op het Hugo de Grootplein. In zijn auto werd een vuurwapen aangetroffen. Bij de aanhouding werd een waarschuwingsschot gelost.

Vast

De Amstelveense verdachte zit momenteel vast (in alle beperkingen) en zal morgen, vrijdag 25 oktober 2019,worden voorgeleid aan de rechter-commissaris. De recherche loopt alle scenario’s uit die mogelijk van toepassing zijn met betrekking tot de gebeurtenissen gisteren op en rond het Hugo de Grootplein, zo meldt de politie

Ernstig

Het ernstig schietincident vond op woensdag 23 oktober rond 15.45 uur plaats aan het Hugo de Grootplein in Amsterdam-West. Daarbij raakten in eerste instantie twee personen ernstig gewond. Eén van de slachtoffers werd met spoed overgebracht naar het ziekenhuis. Het andere slachtoffer, de uitbater van het restaurant, is ondanks een reanimatiepoging ter plaatse overleden aan zijn verwondingen. Het betreft volgens de politie de 49-jarige Goran Savic. De recherche heeft ter plaatse onderzoek gedaan, sporen veilig gesteld en getuigen gehoord.

Getuigen gezocht 

Mensen die nog informatie of beeldmateriaal met betrekking tot dit schietincident hebben kunnen contact opnemen met de politie via 0900-8844 of Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. Via een tipformulier van de politie (klik hier) kan men beeldmateriaal ter beschikking stellen ten behoeve van het onderzoek.


Meer nieuws

Algemeen vandaag 14:43

Amstelveen overweegt Stadsfonds op te richten

Amstelveen - Het college van B en W is voornemens om een zogenoemd Stadsfonds in Amstelveen op te richten; een stichting van en door lokale ondernemers en maatschappelijke organisaties die samen de stad commercieel, cultureel en sociaal aantrekkelijker maken, waarvan alle partijen in Amstelveen profiteren.

Algemeen vandaag 10:52

Weet jij een plek in jouw wijk die meer groen kan gebruiken?

Amstelveen - In het kader van de campagne ‘Groen moet je doen!’ vraagt gemeente Amstelveen inwoners om betegelde plekken in de openbare ruimte voor te dragen die meer groen kunnen gebruiken, bijvoorbeeld in hun eigen straat of wijk. Dat kan nog tot 1 mei 2024.

Sport vandaag 08:56

Karel Eykman school JD2 en JE1 winnaar schoolvoetbaltoernooi in Amstelveen

Amstelveen - Aan de lokale voorrondes van het KNVB schoolvoetbaltoernooi, die begonnen op woensdag 20 maart, hebben maar liefst 50 teams van 13 scholen in Amstelveen mee gedaan. Na vijf spannende weken van competitie hebben de beste acht teams van groep 5-6 en van groep 7-8 zich gekwalificeerd voor de finale op woensdag 24 april. De Karel Eykman school JD2 en JE1 kwamen als winnaar uit de bus.  

Algemeen gisteren 19:53

Weerstand tegen uitbreiding betaald parkeren in Amstelveen: petitie gestart

Amstelveen - Er leeft onder diverse inwoners weerstand tegen de uitbreiding van betaald parkeren in Amstelveen, zeker nu het er naar uitziet dat in de toekomst betaald parkeren in heel de gemeente zal worden doorgevoerd. Diverse wijkbewoners twijfelen aan de betrouwbaarheid van zogenoemde parkeerdrukmetingen en zien de urgentie van betaald parkeren niet in.