5 keer een check om het op je werk leuk (en vol) te houden

Brigitte Kaandorp zong ‘Ik heb een zwaa-aa-aar leven’. Als jij daar zaken in herkent als het gaat om je werkzame leven, wordt het tijd om veranderingen aan te brengen. Hier volgen vijf adviezen om weer fris en fruitig naar je werk te gaan. 

Voelt elke dag hetzelfde. Sleep jij je met je laptoptas dames dagelijks naar kantoor? Misschien op maandag met nog een beetje goeie zin, maar op dinsdag lijkt de week nog wel erg lang. Op woensdag raak je moe en op donderdag is de pijp leeg. En dan moet je nog een dag. Wie uiteindelijk met lood in de schoenen naar kantoor gaat, kan maar één ding doen: veranderingen doorvoeren die weer plezier in het werk brengen. Hoe doe je dat? 

Eerst die lastige klus
Het klinkt als een cliché, maar het werkt: doe die lastige taak eerst. Dus op maandag of uiterlijk op de dinsdagochtend. Later in de week lijkt die taak alleen maar zwaarder te wegen totdat je er als een berg tegen opziet. Daar word je pas moe van. 

Vermijd oeverloze vergaderingen
Als jij een vergadering ook maar een beetje kunt sturen, zorg er dan voor dat deze efficiënt plaatsvindt. Niet oeverloos door zeveren over allerlei niet noodzakelijke dingen. Houd een vergadering kort en bondig. Dat betekent wel dat je vooraf goed moet plannen en moet weten waar je mee bezig bent. Maar iedereen weet: een goede voorbereiding is het halve werk. Scheelt je veel tijd en energie. 

Ga niet veertig uur op volle kracht door
Veertig uur doorrammen achter de computer? Dat houdt niemand vol. Jij dus ook niet. Bouw vrije uren en zelfs vrije dagen in. Die zijn er om op te laden, om je creativiteit te behouden en om positief weer aan een nieuwe werkdag te kunnen beginnen. Dit wist je wel, maar je deed het natuurlijk nooit. 

Zorg ervoor dat je bijtankt
Als je angstig bent voor diefstal neem je een anti diefstal rugzak, maar als je bang bent voor het werk té moe te zijn of geen inspiratie te hebben, dan is er meer aan de hand. Dan moet je even pas op de plaats maken. Uitrusten, bijtanken. De natuur in en bewegen. Goed voor jezelf zorgen heet dat. 

Leg die telefoon aan de kant
Check je mail maar één of twee keer per dag. Laat Facebook en Instagram voor wat ze zijn. Concentreer je op andere zaken. Focus op één taak tegelijk, in de juiste volgorde. Stel prioriteiten. 

Neem je deze vijf zaken in acht dan zal je zien dat relaxter naar je werk gaat. Prop je leren rugzak niet vol met allerhande spullen die je thuis nog gaat nakijken of lezen. Doe het niet. Laat je werk op kantoor en ga thuis in de relaxstand of ga lekker sporten of spreek af met vrienden. Het leven is meer dan werken. En juist dan is werken het leukste! 


Meer nieuws

Politiek gisteren 12:20

Aanpassing woontorenplan Groenelaan geeft Burgerbelangen nog geen reden tot juichen

Amstelveen – De lokale politieke partij Burgerbelangen Amstelveen (bbA) geeft aan nog niet gerust te zijn op de woningbouwplannen op de plek van het tankstation en de showroom in de wijk Groenelaan (Newa 2), ondanks dat de wethouder na overleg met de projectontwikkelaar vindt dat de plannen opnieuw vormgegeven moeten worden in overleg met buurtbewoners.

Algemeen gisteren 10:03

Weer forse snelheidsovertredingen: rijbewijs inleveren

Amstelveen - Tijdens een korte snelheidscontrole op de Beneluxbaan in Amstelveen zijn gisteren opnieuw diverse hardrijders op de bon geslingerd en mocht een bestuurster haar rijbewijs inleveren omdat ze 56 kilometer per uur te hard reed. Op Rijksweg A9 kon een bestuurder zijn hagelnieuwe snelle auto (net een dag oud) inleveren na een forse snelheidsovertreding (176 km/u waar 100 is toegestaan).