Hans van Uitert, Jackeline van Ginkel en Daniël de Swaan voor het kunstwerk dat Meijers kreeg tijdens hun 40-jarig bestaan.

50 jaar Meijers: feest bij het familiebedrijf

Amstelveen - Het verhaal van Meijers: Jaap en Tineke leerden elkaar kennen en traden in 1971 in het huwelijksbootje. Zij kregen twee dochters. Leslie is getrouwd met Daniël de Swaan en samen kregen zij drie kinderen. Fabienne is getrouwd met Michel Schaft, die ook actief is in de verzekeringsindustrie.

In 1973 startten Jaap en Tineke als assurantietussenpersoon, met zijn tweeën vanuit huis. Het kantoor kreeg al snel een ander adres met meerdere medewerkers en werd een serieus bedrijf. Leslie kwam in 2003 in dienst bij het familiebedrijf en Daniël in 2005. Fabienne heeft ook bij Meijers gewerkt en is op de achtergrond nauw betrokken.

Meijers Assurantiën groeide in de jaren erna gestaag tot een aanwezige, lokale speler met veel loyale klanten. In 2005 verhuisde Meijers van Amsterdam naar de Van Heuven Goedhartlaan in Amstelveen. Het is nog steeds een echt familiebedrijf, maar tegenwoordig wel met grote, internationale klanten en uitgesproken ambities. Als onafhankelijk top 5-intermediair heeft Meijers inmiddels ruim 400 verzekeringsspecialisten in alle disciplines, aangevoerd door een ervaren managementteam. Sinds 2019 is Daniëlde Swaan CEO van Meijers. Maar hoe groot het bedrijf ook is geworden; bij Meijers staat de persoonlijke relatie altijd voorop. Hier maken de mensen van Meijers het verschil.

hans van uitert meijers.jpg

Hans van Uitert

Hans van Uitert is ruim 30 jaar werkzaam voor Meijers Assurantiën en is een van de langst werkende medewerkers binnen het familiebedrijf. Tijdens een rondleiding door het gebouw van Meijers vertelt hij vol trots over het bedrijf. ‘Toen ik hier kwam werken, waren we met 18 mensen. Inmiddels telt het bedrijf honderden medewerkers en zijn we een goede weerspiegeling van de maatschappij’, vertelt Hans. ‘Ik kan me trouwens absoluut niet vinden in de boodschap dat verzekeringen stoffig zijn. Meer dan 95 procent van onze omzet is afkomstig van zakelijke klanten en in principe worden alle zakelijke klanten bezocht. We zien alle facetten van het bedrijfsleven en krijgen echt een kijkje in de keuken. Van kantoren tot fabrieken en van schoonmaakbedrijf tot de sportwereld. Is dat stoffig? Alles behalve.’

Wat is, naast de groei, de grootste verandering in de afgelopen 30 jaar binnen Meijers geweest? Hans draait de vraag liever om. ‘We staan enorm dicht bij de klant en dat is in al die jaren onveranderd gebleven. Als we kijken naar de retentie, zitten we op 98 procent. We verliezen dus weinig klanten. Ik mag zelfs met klanten werken die ik 31 jaar geleden ook al adviseerde. Het is mooi om te zien dat dat vaak familiebedrijven zijn waar de volgende generatie aan het roer staat. Wat wel veranderd is, is het aantal mensen in combinatie met meer regelgeving waar we mee te maken hebben. Het schakelt iets minder snel dan vroeger .Maar als het om de klant gaat, gaan we terug naar de basis. Dan moet het gewoon geregeld worden. Dat voel je overal terug in het bedrijf’, besluit Hans.

Jackeline ginkel meijers.jpg

Jackeline van Ginkel

Jackeline van Ginkel werkt sinds 1 augustus 2023 voor Meijers en is daarmee een van de nieuwste medewerkers. ‘Ik zit al 12 jaar in de verzekeringen, maar werk sinds een paar maanden voor dit familiebedrijf. Het voelt alsof ik hier al jaren werk. Er wordt veel van je gevraagd en het is elke dag hard werken, maar je krijgt er heel veel voor terug. Mijn werk zorgt voor veel voldoening. Een verzekering is in eerste instantie gewoon een stuk papier waarop staat dat als je schade hebt, er mogelijk wordt uitgekeerd’, grapt Jackeline. ‘Maar op mijn afdeling, de aansprakelijkheidsverzekeringen, helpen we hele grote bedrijven. Zij lopen de kans om schade te veroorzaken of producten te leveren die gebreken hebben en bijvoorbeeld letselschade kunnen veroorzaken. Zij moeten voor dat risico, waar miljoenen claims uit kunnen volgen, goedverzekerd worden. Ik zie het anders dan ‘slechts een verzekering verkopen’. Wij helpen grote, mooie familiebedrijven en organisaties om te kunnen blijven ondernemen door hun risico’s af te dekken met een verzekering. Daardoor zorg je dat de bedrijfsvoering en continuïteit wordt gewaarborgd, wat weer zorgt voor zekerheid voor alle mensen die daar werken.’

‘Bij Meijers Assurantiën heb ik echt het gevoel dat ik mijn steentje bijdraag aan de maatschappij. Dat er binnen het bedrijf leuke activiteiten worden georganiseerd voor de medewerkers en dat er veel aandacht gaat naar de onderlinge sterke band, is een fijne bijkomstigheid. De sfeer en passie die wij als familiebedrijf overbrengen naar onze klanten die hun (familie-)bedrijf met hart en ziel willen voortzetten, zorgt voor verbinding. Daardoor ga ik elke dag met plezier naar mijn werk’, sluit Jackeline af.

daniel de swaan meijers.jpg

Daniël de Swaan

Daniël de Swaan is sinds 1 januari 2005 werkzaam bij Meijers. Zijn schoonouders, de familie Meijers, zochten een financieel directeur en als jonge dertiger zag Daniël dit als een grote kans. Na 13 jaar groeide hij door naar CEO, de functie die hij nu met veel plezier vervult. ‘We zijn dit jaar stevig gegroeid en zijn ook ambitieus voor de toekomst’, begint Daniël. ‘Maar als ik kijk naar Meijers van vroeger en het bedrijf nu, zie ik nog steeds veel overeenkomsten. We houden onze kernwaarden in tact. Dat is de basis voor ons succes. We werken aan verbinding met onze klanten, zodat we daar een persoonlijke relatie mee kunnen opbouwen. Op basis van die goede relatie kunnen we hen goed informeren over hun verzekerbare risico’s.

Verzekeringen zijn een vak, het vergt expertise, je kan het niet alleen op basis van de relatie doen. We hebben de kennis en gedrevenheid in huis om problemen voor onze klanten op te lossen. Dat is de rode draad door 50 jaar Meijers; de persoonlijke betrokkenheid en dat we fungeren als kennispartner voor onze klanten.’

Die combinatie zorgt ervoor dat Meijers al 50 jaar succesvol is. ‘Ik ben ervan overtuigd dat we onze kernwaarden kunnen vasthouden, hoe groot we ook worden’, vervolgt Daniël. ‘Aan de ene kant denken we groots en willen we er alles aan doen om te professionaliseren en een ‘trusted adviser’ te zijn voor onze klanten. Relaties hebben een groot bedrijf nodig, want zo kunnen we onze specialisten faciliteren en opleiden en kunnen we de investeringen doen om processen sneller en slimmer te maken.

Anderzijds moeten we ‘klein’ blijven denken als we onze klanten adviseren. Dan gaat het om de individuele situatie, die vraagt om het beste advies van een flexibele en wendbare adviseur. De service moet daarop gericht zijn. Dat houden we altijd in het oog. We proberen elk jaar een nieuwe dienst of activiteit te ontwikkelen waardoor we het bedrijf verder brengen. Het gaat me niet zozeer om het doel, dat we over vijf jaar op een bepaalde plek moeten zijn of een bepaalde omvang moeten hebben. Ik vind de reis er naartoe het belangrijkste. En kijk wat die reis ons in 50 jaar heeft gebracht’, sluit Daniël af.

Meijers Assurantiën B.V.
Van Heuven Goedhartlaan 935
1181 LD Amstelveen
+31 20 642 0524
info@meijers.nl
www.meijers.nl

Dit artikel verscheen eerder in het decembernummer van AmstelveenZ Magazine, nummer 84.


Meer nieuws

Algemeen gisteren 19:53

Weerstand tegen uitbreiding betaald parkeren in Amstelveen: petitie gestart

Amstelveen - Er leeft onder diverse inwoners weerstand tegen de uitbreiding van betaald parkeren in Amstelveen, zeker nu het er naar uitziet dat in de toekomst betaald parkeren in heel de gemeente zal worden doorgevoerd. Diverse wijkbewoners twijfelen aan de betrouwbaarheid van zogenoemde parkeerdrukmetingen en zien de urgentie van betaald parkeren niet in.

Zakelijk gisteren 18:59

Nieuw kleinschalig kinderdagverblijf in Amstelveen: ‘t Schooltje

Amstelveen – Kinderdagverblijf ’t Schooltje heeft de deuren geopend in Amstelveen. Deze kleinschalige en kwalitatief hoge opvang is gevestigd in een vrijstaand pand met tuin en biedt een verticale groep voor kinderen van 0 tot 4 jaar oud.

Verkeer & Vervoer gisteren 10:10

Nachtelijke afsluitingen geschrapt na superieur werkweekend: 'Alles zat mee'

Amstelveen - De werkzaamheden aan het A9-viaduct over de Beneluxbaan zijn afgelopen weekend dermate  voorspoedig verlopen dat het niet meer nodig is om ook de nachten tot en met 11 mei te gebruiken voor werkzaamheden. De wegen onder het viaduct zijn komende twee weken ook gewoon beschikbaar, in tegenstelling tot eerder gecommuniceerd. ‘Een kwestie van een goede planning en ook wat geluk,’ verklaart Tom Paton van aannnemer VeenIX over het succesvolle werkweekend waarin 60 uur non-stop werd doorgewerkt. 

Sport 23 apr. 2024 13:42

Buitenseizoen zwembad De Meerkamp van start, maar nog zonder wedstrijdbad

Amstelveen - Het buitenseizoen van zwembad De Meerkamp gaat komende zondag 28 april van start, maar nog zonder opening van het grote (buiten-)wedstrijdbad. Door een te hoge grondwaterstand is het niet mogelijk om het wedstrijdbad buiten al op te starten, dit zal op z’n vroegst na de meivakantie zijn.