50 jaar MOC: een ontmoetingscentrum voor de hele buurt

50 jaar MOC: een ontmoetingscentrum voor de hele buurt Foto: AmstelveenZ

Amstelveen - Het MOC-gebouw in de wijk Keizer Karelpark bestaat 50 jaar. Om dat te vieren was het de hele dag feest en waren er allerlei activiteiten. Wethouder Marijn van Ballegooijen (Zorg & Welzijn, PvdA) deed de aftrap van de feestelijkheden.


- Lees verder onder deze advertentie -

Buurtbewoners konden tijdens de feestelijke dag leuke dingen doen en ervaren wat er allemaal bij het MOC, dat staat voor Maatschappelijk Ontmoetings Centrum, mogelijk is. Het gebouw heeft in 50 jaar tijd verschillende instellingen gehuisvest, het meest recent zijn het AMW Maatschappelijk Werk, Vita welzijn en advies (Particpe) en Stichting Cardanus.

De Buurtkamer

De huidige 'bewoner' op de begane grond is De Buurtkamer, een samenwerking tussen De Buurtkamer KKP en Participe. Op de etages zijn verschillende instellingen gehuisvest. Tijdens een wandeling door het gebouw kunt u herinneringen aan deze instellingen terugvinden.

Meer activiteiten

Wijksteunpunt MOC is een plek waar tal van activiteiten worden gehouden voor inwoners uit de buurt. Het MOC is gevestigd aan de Lindenlaan 75. Het wijkcentrum is sinds 1 januari samen gegaan met Buurtkamer Keizer Karelpark. Met het doel om nog meer activiteiten voor buurtbewoners te organiseren.

Trotse wethouder

Wethouder Van Ballegooijen: 'Heel mooi om dit te vieren en zo ook de vrijwilligers en de activiteiten die ze organiseren in het zonnetje te zetten. Het MOC is echt een ontmoetingscentrum voor de hele buurt, waar inwoners langs kunnen voor informatie, advies, ondersteuning. Ook vinden er allerlei activiteiten plaats.'

Wethouder Van Ballegooijen (rechts) bij de viering van 50 jaar MOC.

Gekoppeld aan dit bericht


Reacties