50 jaar op de Amstelveense markt, in weer en wind

Amstelveen - Marktkooplieden Aad Baas (zoetwaren) en Fam. IJ. Hartkamp (Rijwielbenodigdheden) hebben gisteren bezoek gehad van wethouder Floor Gordon (Economische Zaken, D66), omdat ze al meer dan 50 jaar in weer en wind op de vrijdagmarkt van Amstelveen staan.

De marktkooplieden bedienen al jarenlang Amstelveense inwoners en hebben in de afgelopen halve eeuw uiteraard een grote vaste klantenkring opgebouwd. Wethouder Gordon overhandigde tijdens haar bezoek een bos bloemen aan de trouwe marktkooplui.

Fam. IJ. Hartkamp: sinds 1970
Fam. IJ. Hartkamp (Rijwielbenodigdheden) staat al vanaf 28 januari 1970 op de markt. Alles wat je nodig hebt voor je fiets kun je bij deze kraam kopen. Van mandjes, regenkleding, banden tot fietsbellen. 

Aad Baas: sinds 1969
De producten van Aad Baas (zoetwaren en chocola) zijn al vanaf 10 januari 1969 op de markt te vinden; maar op Goede Vrijdag van dit jaar gaat de kraam na dik 51 jaar stoppen; uietraard een gemis voor de vele trouwe klanten.


Meer nieuws

Politiek vandaag 11:26

AVA wil meer weten van mogelijke mondkapjesplicht in Amstelveen

Amstelveen – De lokale politieke partij Actief voor Amstelveen (AVA) wil weten hoe gemeente Amstelveen omgaat met de experimentele mondkapjesplicht, nu binnen Veiligheidsregio Amsterdam/Amstelland het dragen van een gezichtsmasker verplicht kan worden gesteld op drukke plekken. Amsterdam is al zo ver en voert vanaf 5 augustus een mondkapjesplicht in in diverse delen van de stad.  

Algemeen vandaag 09:46

9-jarige Amstelvener haalt 1100 euro op voor cheeta's met fietstocht door Safaripark

Amstelveen – De 9-jarige Amstelveense scholier Gio Cruz heeft afgelopen weekeinde ruim 1100 euro opgehaald met een sponsorfietstocht door Safaripark Beekse Bergen. Het geld gaat naar een beschermingsproject voor cheeta's. De jonge dierenliefhebber wist in een uur tijd zeven rondjes door het Wildlifepark te fietsen.

Amstelveen van voorheen gisteren 18:00

Amstelveen van voorheen (206)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 206 een foto van de voormalige locatie van BMW-dealer Van Poelgeest, toen deze nog in het hart van het Oude Dorp was gevestigd, met tankstation.

Verkeer & Vervoer gisteren 10:03

Bussluis bij Urbanuskerk: doorgaand autoverkeer uit Bovenkerk geweerd

Amstelveen – Gemeente Amstelveen is voornemens een bussluis aan te leggen ter hoogte van de Urbanuskerk in Bovenkerk, om doorgaand autoverkeer te weren op de route Noorddammerlaan/Legmeerdijk. Om sluipverkeer door Bovenkerk te voorkomen ligt er bovendien een plan klaar om eenrichtingsverkeer in diverse Bovenkerkse straten door te voeren.