50 jaar op de Amstelveense markt, in weer en wind

Amstelveen - Marktkooplieden Aad Baas (zoetwaren) en Fam. IJ. Hartkamp (Rijwielbenodigdheden) hebben gisteren bezoek gehad van wethouder Floor Gordon (Economische Zaken, D66), omdat ze al meer dan 50 jaar in weer en wind op de vrijdagmarkt van Amstelveen staan.

De marktkooplieden bedienen al jarenlang Amstelveense inwoners en hebben in de afgelopen halve eeuw uiteraard een grote vaste klantenkring opgebouwd. Wethouder Gordon overhandigde tijdens haar bezoek een bos bloemen aan de trouwe marktkooplui.

Fam. IJ. Hartkamp: sinds 1970
Fam. IJ. Hartkamp (Rijwielbenodigdheden) staat al vanaf 28 januari 1970 op de markt. Alles wat je nodig hebt voor je fiets kun je bij deze kraam kopen. Van mandjes, regenkleding, banden tot fietsbellen. 

Aad Baas: sinds 1969
De producten van Aad Baas (zoetwaren en chocola) zijn al vanaf 10 januari 1969 op de markt te vinden; maar op Goede Vrijdag van dit jaar gaat de kraam na dik 51 jaar stoppen; uietraard een gemis voor de vele trouwe klanten.


Meer nieuws

Algemeen gisteren 21:00

Avondklok: Amstelveen by night (2)

Amstelveen - Tijdens de avondklokperiode deelt AmstelveenZ.nl in de rubriek #amstelveenbynight iedere avond om 21.00 uur een avondfoto uit Amstelveen. In deze tweede aflevering: het bekende en aandoenlijke beeld van de drie apen bij winkelcentrum Groenhof.

Amstelveen van voorheen gisteren 15:27

Amstelveen van voorheen (231)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 231 de aanbouw van een deel van de wijk Groenelaan in het jaar 1970.

Algemeen 23 jan. 2021 21:00

Avondklok: Amstelveen by night (1)

Amstelveen - Nu de avondklokperiode is ingegaan deelt AmstelveenZ.nl in de rubriek #amstelveenbynight iedere avond om 21.00 uur een avondfoto uit Amstelveen. In deze eerste aflevering: het kunstwerk dat niet meer zo prominent aanwezig is in het centrum van Amstelveen, maar dat natuurlijk nog steeds in Amstelveen staat: dat we het niet vergeten :-) Der Bogen in de Stadstuinen.

112 23 jan. 2021 13:50

Gewonde bij botsing op Handweg

Amstelveen - Bij een botsing tussen twee personenwagens op de Handweg in Amstelveen is zaterdagmiddag een persoon gewond geraakt.