50 jaar op de Amstelveense markt, in weer en wind

Amstelveen - Marktkooplieden Aad Baas (zoetwaren) en Fam. IJ. Hartkamp (Rijwielbenodigdheden) hebben gisteren bezoek gehad van wethouder Floor Gordon (Economische Zaken, D66), omdat ze al meer dan 50 jaar in weer en wind op de vrijdagmarkt van Amstelveen staan.

De marktkooplieden bedienen al jarenlang Amstelveense inwoners en hebben in de afgelopen halve eeuw uiteraard een grote vaste klantenkring opgebouwd. Wethouder Gordon overhandigde tijdens haar bezoek een bos bloemen aan de trouwe marktkooplui.

Fam. IJ. Hartkamp: sinds 1970
Fam. IJ. Hartkamp (Rijwielbenodigdheden) staat al vanaf 28 januari 1970 op de markt. Alles wat je nodig hebt voor je fiets kun je bij deze kraam kopen. Van mandjes, regenkleding, banden tot fietsbellen. 

Aad Baas: sinds 1969
De producten van Aad Baas (zoetwaren en chocola) zijn al vanaf 10 januari 1969 op de markt te vinden; maar op Goede Vrijdag van dit jaar gaat de kraam na dik 51 jaar stoppen; uietraard een gemis voor de vele trouwe klanten.


Meer nieuws

Verkeer & Vervoer gisteren 14:31

Trajectcontrole op N201 gaat definitief van start

Amstelveen - Het trajectcontrole-systeem op de provinciale weg N201 bij Aalsmeer, Amstelveen en Uithoorn wordt vanaf maandag 2 november 2020 actief. Hardrijders kunnen vanaf die datum automatisch rekenen op een boete via het Centraal Justitieel Incassobureau.

Politiek gisteren 13:59

‘Gezond en zonder armoede de crisis door’

Amstelveen - Als het aan GroenLinks ligt gaat Amstelveen (financieel) gezond en zonder armoede de coronacrisis door. De partij heeft daartoe in een notitie een serie aanbevelingen gedaan aan het College van B en W.

Amstelveen van voorheen 25 okt. 2020 19:46

Amstelveen van voorheen (218)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 218 een oude prentbriefkaart van de luchthaven waar Amstelveen in economische zin zoveel aan te danken heeft: Schiphol.