Rijnboutt Architecten

Ruim 50 koopappartementen bij nieuw warenhuis Hudson's Bay

AMSTELVEEN - Bovenop de parkeergarage van het te vernieuwen V&D-pand in Stadshart Amstelveen, waar warenhuis Hudson's Bay wordt gevestigd, worden ruim 50 koopappartementen gerealiseerd. 

Van de circa 55 appartementen krijgt ongeveer 75 procent een woonoppervlakte tussen 90 en 100 m2. Meerdere appartementen zijn kleiner, rond 80 m2 en enkele appartementen zijn groter, rond de 150 m2. Ook wordt door de ontwikkelaar bekeken of binnen het gebouw maisonettes (tot 100 m2) inpasbaar zijn.

Woningbehoefte
Het realiseren van deze appartementen in de koopsector voldoet volgens de gemeente aan de regionale woningbehoefte: 'Er is doorgaans voldoende vraag naar kwalitatief hoogwaardige appartementen in centrumgebieden waar alle voorzieningen binnen handbereik zijn. Om deze reden is tevens de verwachting dat de appartementen aantrekkelijk zullen zijn voor Amstelveense senioren alsook voor expats van de in of nabij Amstelveen gevestigde internationale bedrijven', staat te lezen in de startnotitie.

Plan
Het plan maakt deel uit van de totale ontwikkeling van Hudson’s Bay aan het Buitenplein. 'Het sluit aan bij de metamorfose die het Stadshart de afgelopen jaren, en nog steeds, ondergaat,' zo meldt wethouder Bot. Het college van B en W omarmt het initiatief van A.s.r. Vastgoed Vermogensbeheer.

[caption id="attachment_10032" align="alignleft" width="300"]Rijnboutt Hudson's Bay Amstelveen Rijnboutt Architecten, Hudson's Bay Amstelveen[/caption]

Grote vraag
Bot: 'De vraag naar appartementen in het centrum dichtbij voorzieningen en met een goede bereikbaarheid is aanzienlijk. Het woningaanbod rond de Stadstuinen neemt nu opnieuw toe waarbij toekomstige bewoners hun auto parkeren op een eigen parkeerdek en geen parkeerplaatsen onttrekken aan de omgeving. Een goede ontwikkeling.'

Inloopavaond
A.s.r. Vastgoed Vermogensbeheer en gemeente organiseren op dinsdag 21 maart van 19 tot 21 uur een informele inloopavond voor belangstellenden in het raadhuis. Tijdens deze avond en tot en met 5 april kan men reageren op het plan. De reacties voorzien van een antwoord worden met de startnotitie door B en W aan de gemeenteraad voorgelegd. Na vaststelling van het voorstel door de raad kan het college een omgevingsvergunning verlenen voor de bouw van de appartementen en start de wettelijke inspraakperiode.

Lees hier meer. 


Meer nieuws

112 vandaag 17:13

Botsing op Keizer Karelweg

Amstelveen - Op de Keizer Karelweg in Amstelveen is dinsdagmiddag een personenbusje in aanrijding gekomen met een personenauto. Het busje botste in de flank van de personenwagen.

Corona Amstelveen vandaag 15:42

Update RIVM: vier COVID-19 patiënten Amstelveen

Amstelveen - Het RIVM meldt in de laatste update rond het coronavirus (COVID-19) dat in Amstelveen de afgelopen twee weken bij vier inwoners COVID-19 besmettingen zijn vastgesteld. Van geregistreerde ziekenhuisopnames of overleden personen was geen sprake.

Algemeen vandaag 09:57

Inbraak-aanpak Amstelveen trekt de aandacht

Amstelveen - De Amstelveense aanpak om het aantal inbraken blijvend terug te dringen was gisteren voer voor het NOS Journaal. De aanpak in Amstelveen is behoorlijk succesvol; relevant nu inbrekers weer in heel het land volop actief zijn na sterk teruggelopen inbraakcijfers in de piek van de eerste coronagolf.

Algemeen gisteren 15:29

Einde bankgebouw

Amstelveen - De gevolgen van de voorgenomen verbreding van Rijksweg A9 in Amstelveen worden steeds zichtbaarder in het straatbeeld van het Oude Dorp.

Algemeen gisteren 10:20

Ergernis over 'lachgasweide' in Amsterdamse bos

Amstelveen - De enorme troep die feestgangers afgelopen weekeinde in het Amsterdamse bos achterlieten heeft kwaad bloed gezet bij veel bosgebruikers. De Zonneweide veranderde in een lachgasweide, nadat feestvierders honderden lege ballonnen en andere rotzooi achterlieten.