Gemeente Amstelveen

50.000 euro voor ondersteuning van leerlingen uit arme gezinnen

Amstelveen – Het college van B & W Amstelveen heeft 50.000 euro extra beschikbaar gesteld om basisschoolleerlingen uit gezinnen die het financieel moeilijk hebben, extra te ondersteunen.

Het college vindt dat alle kinderen mee moeten kunnen doen aan school-activiteiten. Het bedrag van 50.000 euro is bedoeld voor alle publieke openbare scholen. Wethouders Frank Berkhout en Marijn van Ballegooijen overhandigden het bedrag vandaag (maandag 14 januari 2019) symbolisch aan de schoolbesturen in de personen van Frans Cornet en Marlies Verkuijlen. Zij deden dat samen met kinderburgemeester Jara Zurr.

Met dit extra geld komt een wens in vervulling van de kinderburgemeester. Een van haar speerpunten is dat alle kinderen mee moeten kunnen doen aan activiteiten in en om de school. Het college vindt dat ook heel belangrijk en heeft daarom besloten tot deze extra subsidie. De leraren weten precies welk kind het nodig heeft. De scholen kunnen het naar eigen inzicht uitgeven.

Wethouders Berkhout en Van Ballegooijen: 'De scholen kunnen met dit budget een positieve bijdrage leveren aan de schoolloopbaan van kinderen op hun basisschool. Een belangrijke periode in hun jonge leven. Zo worden deze kinderen minder gepest, krijgen meer zelfvertrouwen en worden hun kansen in de maatschappij vergroot.'

 


Meer nieuws

Amstelveen van voorheen vandaag 21:00

Amstelveen van voorheen (197)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 197 een oude foto van de vroegere Middeldorpstraat (destijds Middendorpstraat), waarvan de huizen binnenkort gesloopt gaan worden voor de verbreding van de A9.

Algemeen vandaag 20:03

Fraaie legpuzzel Urbanuskerk uitgedeeld aan duizend ouderen

Amstelveen - Speciaal voor ouderen verstrekken de ouderenverenigingen KBO Bovenkerk-Aalsmeer en KBO Amstelveen/Ouderkerk (samen met het Bewonersplatform Bovenkerk) de komende periode duizend legpuzzels met een afbeelding van de Urbanuskerk. 

Algemeen vandaag 17:58

Handhaving Amstelveen op scherp: 'Morgen wordt een spannende dag'

Amstelveen - De gemeentelijke dienst Handhaving kijkt met gezonde spanning uit naar morgen (1 juni) als ook in Amstelveen de horeca weer open mag. De handhavers staan op scherp en houden morgen de ontwikkelingen nauwlettend in de gaten.

Politiek vandaag 10:20

VVD: 'Islamitische school in Amstelveen verspilling belastinggeld'

Amstelveen - Een meerderheid van de Amstelveense gemeenteraad heeft besloten het beroep bij de Raad van State, tegen de vestiging van een islamitische school in Amstelveen door stichting SIO-NH, te steunen. Ook de VVD steunt de beroepszaak, laat de partij in een persbericht weten.

Politiek gisteren 13:10

Amstelveen moet vaart maken met opwekken van duurzame energie

Amstelveen –  Het is nog niet bijster goed gesteld met het opwekken van duurzame energie in Amstelveen. Om straks aan de doelstellingen voor 2030 te kunnen voldoen hebben oppositiepartijen CDA en Burgerbelangen Amstelveen (bbA) samen met coalitiepartij D66 de handen ineen geslagen om een versnelling van de lokale verduurzamingsopgave in gang te kunnen zetten.