5500 Amstelveners mogen zegje doen over Amstelveen

AMSTELVEEN - Om ambtenaren en bestuurders te informeren over hoe Amstelveners nu eigenlijk tegen Amstelveen aankijken, zijn 5500 plaatsgenoten van 18 jaar en ouder uitgenodigd een gemeentelijke enquête in te vullen.


De gemeente wil met de enquête (Stadspeiling 2015)  'signalen uit de lokale samenleving oppakken' en deze vervolgens 'vertalen in actiepunten.'

Breed en diep
In de Stadspeiling komen deze keer onder andere de kwaliteit van de woonomgeving, veiligheid, sport, cultuur, verkeer en vervoer, het scheiden van afval en vrijwilligerswerk aan bod. De gemeente wil op deze manier de stad 'in breedte en diepte onderzoeken'.

Selectie
De 5500 Amstelveners zijn willekeurig geselecteerd uit het bevolkingsbestand van de gemeente.


Meer nieuws

Wonen vandaag 13:36

Inwoners en ondernemers kunnen meedenken over inrichting Nieuw Legmeer

Amstelveen - Het college van B en W van Amstelveen heeft 28 mei besloten het voorlopig ontwerp Stedenbouwkundig Plan vrij te geven voor participatie. Omwonenden van en eigenaren en ondernemers op Legmeer kunnen de komende tijd meedenken over de inrichting en functies voor de nieuwe woon-werkwijk Nieuw Legmeer.

Algemeen vandaag 13:19

Speel Hunted Amstelveen en probeer uit handen van politie te blijven

Amstelveen - Zaterdag 8 juni is Randwijck het decor voor Hunted, een spel gebaseerd op het populaire tv-programma. Jongeren uit Amstelveen tussen de 14 en 18 jaar oud kunnen op een speelse manier uit de handen van de politie en handhaving proberen te blijven. 

Algemeen vandaag 11:39

Documentaire Gerlach 13 juni op televisie

Amstelveen - De documentaire Gerlach, over de laatste akkerbouwer in Amstelveen, is een grote hit. Na een succesvolle bioscooprelease met maar liefst landelijk 25.000 bezoekers, wordt de prijswinnende docu op 13 juni uitgezonden op tv op NPO2 door KRO-NCRV. Aanvankelijk zou Gerlach op 30 mei op televisie te zien zijn, maar deze datum is nu verschoven.

Onderwijs & Educatie vandaag 09:45

Nieuw kinderdagverblijf ’t Schooltje in Amstelveen

Amstelveen - Dit jaar heeft kinderdagverblijf 't Schooltje haar deuren geopend in Randwijck in Amstelveen. Zij bieden een kleinschalig, kwalitatief hoge kinderopvang aan voor kinderen van 0 tot 4 jaar oud. Op de verticale groep kunnen de kinderen samen spelen, van elkaar leren en krijgen zij de ruimte om persoonlijke successen te ervaren.