De teststraat iN RAI Amsterdam, de dichtstbijzijnde GGD-testlocatie voor Amstelveners

57 Amstelveners afgelopen 24 uur positief getest op Covid19

Amstelveen - De afgelopen 24 uur zijn 57 Amstelveners positief getest op het Covid19-virus. Hoewel het aantal positief geteste Amstelveners aan de hoge kant blijft, was er in Amstelveen in tegenstelling tot landelijk geen sprake van een recordaantal dagbesmettingen.

Landelijk was er vandaag sprake van het hoogste aantal vastgestelde besmettingen (positieve testen) in 24 uur: 9283.

Amstelveen

Tot dusver was zondag 18 oktober 2020 in Amstelveen de 'zwartste' dag met 77 positieve testen in 24 uur. Na de piek van zondag liep het positief geteste Amstelveners maandag weer terug (44), een dag later (dinsdag) waren het er 60, woensdag 45 en vandaag dus 57. Dat is algeheel genomen weer meer dan een week eerder.

Regio Amsterdam-Amstelland

In vergelijking met andere Amsterdam-Amstelland-gemeenten waren de positieve-testcijfers in Amsterdam, Uithoorn, Diemen en Aalsmeer vandaag relatief gezien hoger dan in Amstelveen. Alleen Ouder-Amstel scoorde lager dan het landelijk gemiddelde.

Besmettingsgraad per 100.000 inwoners (22-10-2020) Amsterdam-Amstelland

  • Amsterdam: 92,2
  • Uithoorn: 78,0
  • Diemen: 78,0
  • Aalsmeer: 75,3
  • Amstelveen: 62,2
  • Ouder-Amstel: 49,4
  • Landelijk: 53,5

Bron: Corona Dashboard Rijksoverheid


Meer nieuws

Amstelveen van voorheen gisteren 20:37

Amstelveen van voorheen (223)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 223 weer eens een fraaie ansichtkaart van Plein 1960, genomen in de richting van de Rembrandtweg.

112 gisteren 17:07

Jonge straatrover gepakt dankzij hulp buurtbewoner; mes gevonden

Amstelveen - De politie heeft zondag aan het einde van de middag mede dankzij een alerte buurtbewoner een verdachte van een straatroof gearresteerd in Amstelveen Zuid. De politie vond ook een mes dat de verdachte had weggegooid op een schoolplein aan Orion. 

Algemeen 28 nov. 2020 11:06

Kinderen betuigen spijt na brandje in papiercontainer

Amstelveen - In de wijk Middenhoven moest de brandweer er gistermiddag aan te pas komen om een brandje in een papiercontainer te blussen. De brand was onststaan doordat kinderen klein vuurwerk in de klep hadden gegooid.

Advertorial Verkeer & Vervoer 28 nov. 2020 09:00

Elektrisch, hybride of waterstof? Hyundai heeft het

Amstelveen - Stil en schoon vervoer. Beter voor het milieu. Geen uitstoot. Hyundai zet vaart achter het elektrisch rijden in Nederland. Zij is het enige automerk dat keuze biedt uit alle denkbare elektrische aandrijflijnen: volledig elektrisch, hybride, plug-in hybride en waterstof. Welke duurzame mobiele oplossing je zoekt; Hyundai heeft het. Nu en in de toekomst! Nieuwsgierig? Kom de modellen bekijken bij Goldcar in Amstelveen.